LİMA öğrencileri Gazze'yi unutmadı

LİMA öğrencileri Gazze'yi unutmadı

Konya Lise Medeniyet Akademileri, İsrail’in Gazze’de başlattığı soykırımın birinci yılında program düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Lise Medeniyet Akademileri (LİMA), Gazze’ye yönelik saldırıların birinci yıl dönümünde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Büyükşehir Taş Bina Kültür Sanat’ta düzenlenen “Direnişin Şehri Gazze’nin Şiiri” adlı program, “Özgür Gazze” temasıyla hayat buldu. LİMA öğrencileri, sahnede seslendirdikleri şiirlerle Gazze’deki acıyı, umudu ve direnişi dile getirirken, yazdıkları özgün eserlerle izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Etkinlikte, sanatçı Veysel Çelikdemir’in sunduğu “Kum Sanatı” performansı da büyük ilgi gördü.

lima-konya-buyuksehir.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, programda yaptığı konuşmada, “Bu tür insanlık dramları karşısında en büyük gücümüz gençlerimizdir. Merhameti, inancı ve donanımıyla geleceğe hazırlanan siz gençlerimiz, daha adil ve yaşanabilir bir dünya için büyük bir umut kaynağısınız. Burada okunan her şiir, Gazze’deki acıların ve direnişin bir ifadesidir. Zulme karşı duruş gösteren tüm gençlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Etkinlik girişinde misafirlere, Filistin’deki direnişi temsil eden taş ve Kudüs’ün sembolik kokusu hediye edildi. Programın sonunda ise katılımcılar, barış ve özgürlük dolu bir Gazze için dualar etti.

lima-gazze.jpg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.