Milyarlarca Müslüman heyecanı yaşıyor, işte Kurban Bayramı'nın önemi

Milyarlarca Müslüman heyecanı yaşıyor, işte Kurban Bayramı'nın önemi
Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar heyacanı yaşıyor. Müslümanlar yaygın şekilde kesilen hayvanları dinin gerekliliğine uygun olarak kurban ediyorlar.

İbrahim Peygamber’in Allah için oğlunu kurban etmeye hazır olması ibadetlerle anıyor. İncil ve Tevrat’ta ismi Abraham olan geçen İbrahim, inanışa göre gördüğü rüyayı Allah’tan mesaj olarak aldı ve itaat göstergesi olarak bu eyleme karar verdi. Oğlu İsmail de bunu kabul etti ve babasından emre uymasını istedi. Ancak İbrahim oğlunu öldürmek üzereyken Allah araya girdi ve kurban etmesi için ona bir koç verdi. Bu hadisenin ardından Müslümanlar, Kurban Bayramı’nı kutlamaya başlıyor.

RESMİ BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram tatiline ilişkin, "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz." demişti. Böylelikle kamu çalışanları, 15 Haziran Cumartesi ile 23 Haziran Pazar günleri arasında izinli olacak. Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın imzasıyla, konuya ilişkin ilgili kurumlara yazı gönderildi. Yazıda, şu ifadelere yer verildi:
"Kurban Bayramı 15 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 13.00'te başlayıp 19 Haziran 2024 Çarşamba günü sona erecektir. Kamu çalışanları, 15 Haziran Cumartesi ile 23 Haziran Pazar günleri arasında izinli olacak. 24 Haziran'dan itibaren kamu kurumları normal işleyişlerine dönecek. Özel sektör için bayram tatili süresi ise farklılık gösteriyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.