MSB bir haftayı değerlendirdi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından haftalık bilgilendirme toplantısı, Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk'ün konuşmasıyla gerçekleştirildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye’nin kuzeyinde son bir hafta içinde 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık, haftalık basın toplantısında terörle mücadele operasyonlarının detaylarını paylaştı.

TERÖRLE MÜCADELE İSTATİSTİKLERİ
MSB Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, 1 Ocak’tan bu yana toplam 2,194 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Bu sayı Irak’tan 1,140, Suriye’den ise 1,054 teröristi kapsıyor.

PKK’LI TERÖRİSTLERİN TESLİMİ
Aktürk, Irak’ın kuzeyinden kaçan iki PKK’lı teröristin Habur’daki Hudut Karakolu’na teslim olduğunu da açıkladı.

PENÇE-KİLİT OPERASYONU
Pençe-Kilit operasyon bölgesinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Tuğamiral Aktürk, bugüne kadar 3,094 mayın ve EYP’nin imha edildiğini, 1,256 mağara ve sığınağın kullanılamaz hale getirildiğini vurguladı.

HUDUT GÜVENLİĞİ
Hudut hattının uluslararası standartlarda korunduğunu belirten Aktürk, son bir haftada yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 194 kişinin yakalandığını, bunlardan 10’unun terör örgütü üyesi olduğunu ifade etti. 1 Ocak’tan itibaren yasa dışı geçiş teşebbüslerinde yakalananların sayısı 11,873’e yükseldi.

ULUSLARARASI GELİŞMELER
Aktürk, İsrail’in Gazze ve Lübnan’da uluslararası hukuku ihlal ederek sivil halkı hedef aldığını hatırlatarak, Birleşmiş Milletler’in bölgedeki güvenlik güçlerine yapılan saldırıların soruşturulmasını talep etti. Türkiye’nin bölgedeki barış ve istikrar için gereken desteği vermeye devam edeceğini söyledi.

PERSONEL ALIM SÜRECİ
Son olarak, 2 Ekim’de başlayan 2024 yılı muvazzaf subay adayı alım başvurularının 20 Ekim’de sona ereceği duyuruldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.