Sağlık Bakan Memişoğlu yeni doğan bebek çetesiyle ilgili konuştu

Sağlık Bakan Memişoğlu yeni doğan bebek çetesiyle ilgili konuştu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yeni doğan bebeklerin ölümüne neden olarak SGK'yıl dolandıran 'Yenidoğan çetesi' hakkında açıklamalarda bulundu. Memişoülu, "Suçlular ve suça isnat edenler tutuklandılar" diye konuştu.

Para kazanmak için ne kadar alçalınabileceğini gözler önüne seren olayda; Sağlık çetesi yeni doğan bebekleri iş birliği içerisinde oldukları 112 acil çalışanları aracılığıyla anlaştıkları özel hastanelere sevk ettirdi. Bebeklerin hastaneye gelmesiyle başlayan vicdana sığmayan plan bu noktada başlıyor, çetenin işletmesini devraldıkları yeni doğan yoğun bakım ünitelerinin doldurmak ve hastaların basamaklarıyla oynama yaparak SGK’dan üst sınırdan ödeme alıyorlardı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Suçlular ve suça isnat edenler tutuklandılar. Yanlış uygulamalara izin vermeyeceğiz, devlet olarak her zaman peşindeyiz" diye konuştu.

demir-celik-fabrikasi-patlama-001.jpg

"Devlet olarak konun peşinde oldu"

Bakan Memişoğlu'nun konuşmasının tamamı şu şekilde:

"Yanlış uygulamalarla mücadeleye devam edeceğiz. Canice ve kabul edilemez. Devlet olarak peşinde olduk. Her türlü cezayı ve önlemi almaktayız. Bunu dezonferme edip yanlış algı oluşturmak isteyenler de bilmeyebilir. Mayıs 2023'te yapılan ihbarla başlayan süreç. İl Sağlık Müdürlüğü'nün yazısıyla başlayan ve çeşitli dinlemeler ve ispatıyla birlikte suçlular veya suç isnat edilenler tutuklandı. Hastanelere cezalar ve kapatma cezaları uygulandı.

"Gereğini yapıyoruz "

Bu süreçte hem gereği hem cezalandırılması için gereğini yapmaktayız. 2023 Mayıs ayından itibaren bütün devlet ve ilgili kuruluşların illegaliteyi engellemek için gece gündüz çalıştığımız süreçtir. İnsanlıktan nasibini almamış insanlarla, gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarının bir tutulmamasını istirham ediyorum.

Türkiye'nin değerlerine, uygulamalarına saldırı şeklinde yapılan genelleyerek yapılan şeylere itibar edilmemeli. Biz sağlık çalışanları olarak elimizden gelemiyoruz, daha çok çalışacağız. Gereği yapılıyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.