Sokak havanları için topladıkları parayla at yarışı oynadılar

Mali Suçlar İnceleme Kurulu (MASAK) tarafından bir süredir incelenen Yaşama Tutunan Patiler Derneği'inde bağış paralarıyla at yarışı oynadığı ortaya çıktı.
Sokak havanları için topladıkları parayla at yarışı oynadılar

Sosyal medyada "Köpek velisi" ismiyle tanınan Buket Özgünlü hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. Urfa'da karantina altına alınan kuduz riski taşıyan başıboş sokak köpeklerini aracıyla Ankara'ya getirip boş bir alana bırakmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Özgünlü şimdi de başka bir yolsuzluk iddiasıyla karı karşıya.

kopek-velisi.webp

Bir süredir MASAK tarafından incelenen ve Buket Özgünlü'nün kuruculuğunu yaptığı 'Yaşama Tutunan Patiler Derneği' at yarışı iddialarıyla çalkalandı. MASAK tarafından hazırlanan rapor, Buket Özgünlü'nün Türkiye Jokey Derneği'ne yapılan şans oyunu ödemeleri aracılığıyla at yarışlarına olan ilgisini ve yüksek meblağlı para transferlerini mercek altına aldı. Raporda, Özgünlü'nün özellikle aile bireyleri üzerinden yüklü miktarda para transferleri gerçekleştirdiği, bu paraların menkul ve gayrimenkul ediniminde kullanıldığı belirtildi.

Dava Ankara Adliyesi'nde sürüyor

Buket Özgünlü'nün, hastalıklı köpekleri usule aykırı taşıdığı gerekçesiyle Ankara Adliyesi'nde devam eden bir davası bulunuyor. Ayrıca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ayrı bir soruşturma da mevcut. Geçtiğimiz temmuz ayında, Şanlıurfa'daki bir barınaktan hastalıklı köpekleri kaçırarak Ankara'ya getirdiği iddiasıyla gözaltına alınan ve tutuklanan Özgünlü, bu nedenle yargılanıyor.

Annesi ve Babası Jokey Derneği'nde görev alıyor

MASAK raporunda, Buket Özgünlü'nün 2023 yılında annesi Fatma Özgünlü adına gayrimenkul aldığı belirtiliyor. Aile bireyleri ve iş ortakları üzerinden edinilen menkul ve gayrimenkullerle ilgili detaylar da raporda yer aldı. Özellikle ailesinin Türkiye Jokey Derneği'ndeki görevleri dikkat çekici: Annesi Fatma Özgünlü genel sekreter, babası Cemal Özgünlü sayman, kardeşi Demet Kılıç başkan yardımcısı, diğer kardeşi Tuğçe Soysal ise denetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Aile üyeleri arasında yapılan yüklü miktarda para transferleri de raporda dikkat çekiyor. Örneğin, Tuğçe Soysal'ın dernek hesaplarından Demet Kılıç'a gönderdiği 31 bin liralık para transferine "Tatil parası sağ ol Demoş" notunu düştüğü tespit edildi.

Dernek bağışlarıyla kişsel harcama

Raporda, Buket Özgünlü'nün dernek bağışlarını kişisel harcamalar ve ailesine ait kira ödemeleri, kozmetik, tatil, kişisel faturalar ve finansman kredisi ödemeleri için kullandığı ortaya kondu. Özgünlü'nün, derneğe yapılan bağışların en az 12 milyon 414 bin TL'sini kişisel zenginleşme ve mal varlığı ediniminde kullandığı belirtiliyor.

Ankara 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hazırlanan iddianame kapsamında yargılanan Buket Özgünlü ve ailesi hakkında, bağışlarla elde edilen servetle ilgili soruşturma halen devam ediyor. MASAK raporu, aileye yönelik ciddi usulsüzlük iddialarını gündeme taşırken, yargı süreci de yakından takip ediliyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.