Türkiye'de her yerde aranıyordu. Firari Adil Öksüz yıllar sonra ortaya çıktı

Türkiye'de her yerde aranıyordu. Firari Adil Öksüz yıllar sonra ortaya çıktı

FETÖ elebaşı, vatansız hain Fetullah Gülen’in cenaze töreninde ön saflarda yer alan ve mezara da toprak attığı için örgütün önemli isimlerinden birisi olduğu değerlendirilen kişinin 15 Temmuz’un kilit ismi, firari Adil Öksüz olduğu iddia edildi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin kilit isimlerinden Adil Öksüz yıllar sonra ortaya çıktı. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından asker postuna bürünmüş hainler eliyle 15 Temmuz 2016’da yapılmaya çalışılan ancak milletin feraseti ve dik duruşuyla engellenen darbe girişiminin baş sorumluları arasında yer alan ve yakalandıktan sonra firar eden Adil Öksüz, FETÖ elebaşının cenaze töreninde boy gösterdi.

whatsapp-image-2024-10-25-at-16-53-25.jpeg

İddiaya göre cenaze töreninde saf tutanlar içerisinde firari Adil Öksüz de yer alıyor. Sosyal medya kullanıcıları tarafından da 15 Temmuz gecesi hainlere yapılan ve hak ettikleri muameleye de dikkat çekilerek “Bu Adil Öksüz! Onu donlu da tanırız, donsuz da” sözleriyle vatansız hain Fetullah Gülen'in tabutunun hemen arkasında bulunan ikinci saftaki kişinin Adil Öksüz olduğu iddia edildi.
Tabutun yakınında ve ilk saflarda örgüt üyelerinden sözde yöneticilerin durduğu cenaze töreninde, kadraja yansıyan kişinin 15 Temmuz hain darbe girişiminde Akıncı Üssü'nde görüntülenen ve “Arsa bakmaya gitmiştim” diyerek sulh ceza hakimliğince serbest bırakıldıktan sonra kaçan Adil Öksüz olduğu öne sürüldü. Adil Öksüz'e benzeyen şahıs, Fetullah Gülen'in mezarına toprak atarken de görülüyor. Bu durum şahsın önemi bir örgüt elemanı olduğunu gösteriyor.

whatsapp-image-2024-10-25-at-16-53-57.jpeg

ADİL ÖKSÜZ KİMDİR?
5 Nisan 1967'de Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitiren Öksüz, Yüksek lisansını ise 1996 senesinde Sakarya Üniversitesi'nde tamamladı ve 2016 senesine kadar bu üniversitede akademisyen olarak görev yaptı. Öksüz darbe girişimine kadar örgüt içinde fazla bilinen birisi değildi. Kamuoyu, darbe gecesi gözaltına alınmasının ardından bu ismi tanıdı ve ciddi bağlantıları olduğu ortaya çıktı. Darbe girişimini Akıncı Üssü'nde yöneten örgütün sözde sivil imamlarından Adil Öksüz, 15 Temmuz 2016'dan sonra kayıplara karıştı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.