TUSAŞ'ta bir patlama daha! Teröristler içeriye mi girdi?

TUSAŞ'ta bir patlama daha! Teröristler içeriye mi girdi?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın şehit ve yaralılar olduğunu bildirdiği Ankara Kazan'da yer alan TUSAŞ kampüsünde bir patlama da duyuldu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, saldırıda şehit ve yaralıların bulunduğunu belirtti. Bölgede üst üste patlama sesleri duyuldu.

terorist-tusas-saldirisi.jpeg

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız” ifadelerine yer verdi.

İçeri girildi iddiası

Kritik öneme sahip savunma sanayi projelerinin olduğu bilinen TUSAŞ'In Kazan kampüsün saldıran teröristlerin bir kısmının binalara sızmış olabileceği iddia edildi.

galfk8bxuaat-pw.jpeg

Olay yerine çok sayıda güvenlik ve sağlık ekibi sevk edilirken, bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Saldırının detayları ve faillerine ilişkin soruşturma devam ediyor. Resmi kurumların yapacağı açıklamaların takip edilmesi gerektiği vurgulanırken, yetkililer spekülatif bilgilere itibar edilmemesi konusunda uyardı.

Kampüste çalışan mühendis teknisyen ve üretim elemanlarının sığınaklara indirildiği aktarıldı.

Demirören Haber Ajansı muhabirinin aldığı bilgilere göre TUSAŞ'IN içine sızan teröristlerin sığınaklara sızdığı ve silahsız mühendis tekniker ve üretim elemanlarını rehin aldığı belirtildi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum