KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
10.219,59 % 1,29
Ara
BBN Haber Güncel Arabaşı çorbası nasıl yapılır: Kar düştü Konyalılar çorba tarifi paylaşmaya başladı

Arabaşı çorbası nasıl yapılır: Kar düştü Konyalılar çorba tarifi paylaşmaya başladı

Konya’nın kışın en sevilen lezzetlerinden biridir arabaşı çorbası ve hamuru. Daha bir çok ilimizde de meşhurdur. Peki arabaşı çorbası nasıl yapılır? İşte en meşhur tarif...

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Kar yağdı, arabaşı ve arabaşı çorbası gündem oldu… Arabaşı ya da arabaşı çorbası, Türk mutfağının İç Anadolu'ya özgü çorbası. Tarihi Selçuklu'ya dayanmakta. Diğer beylikler de bu yemeği Karamanoğulları'ndan öğrenmiş ve İç Anadolu Bölgesi'nde yaygınlaştı.

Çorbanın özelliği ekmek ile birlikte değil, beraberinde hamur yutularak yenmesi. Çorbası ile hamuru birbirinden ayrılamaz bir yemek olan arabaşı çoğu yörede bir ritüel. Peki çorba nasıl yapılıyor: 

Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Çorbası için:

Tavuğun herhangi bir parçası (ben kalçalı butla yaptım)
1 yemek kaşığı salça
Pul biber
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 kaşık un
6 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su

Haşladığımız tavuk etini didikleyelim.
Ayrı bir tencerede tereyağında unu kavuruyoruz.
Yağsız unu kavurup daha sonrada yağ ekleyebilirsiniz.
Unun kokusu çıktıktan sonra salçayı ve pul biberi ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Daha sonra tavuk suyumuzu yavaş yavaş ekliyoruz. Devamlı karıştırıyoruz ki topaklanmasın. Eğer topaklanırsa tavuk etini eklemeden önce blenderden geçirebilirsiniz.
Çorbamız kaynadıktan sonra didiklediğimiz tavuk etlerini ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
Biraz kaynadıktan kıvam bulduktan sonra ocağımızı kapatıyoruz.
Hamuruyla birlikte tüketiyoruz.
Hamuru dilimler halinde kesiyoruz ve kaşığımıza hamurdan alıp çorbadan alıyoruz ve çiğnemeden yutuyoruz. Afiyet olsun…

Not: Koyu sevenler için çorbayı yaparken 2 tahta kaşık un kullanın, eğer daha az kıvamlı seviyorsanız un miktarını biraz azaltabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *