KONYA HABER
Konya
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
KONYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Ara
BBN Haber Güncel Bu yıl Hamsi sezonu erken açıldı

Bu yıl Hamsi sezonu erken açıldı

Kasalar Hamsilerle doldu... Karadeniz’in vazgeçilmezi hamsi, bu yıl tezgâhlara erken iniyor. Balıkçılar, kıyıya bol miktarda hamsiyle döndü.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Karadeniz cömert Hamsi bu yıl bol.

HAMSİ ERKEN BAŞLADI

Kentin Karadeniz'e tek kıyısı olan ilçesi Akçakoca'da hamsi sezonu erken başladı.

Samsun, Sinop, Zonguldak ve Ereğli ilçesinden bölgeye gelen ve Akçakoca Limanı'ndan akşam saatlerinde Karadeniz'e açılan gırgır teknelerinin ağları hamsiyle doldu.

Gece geç saatlerde limana dönen teknelerde buzlanarak istiflenen balıklar, içinde soğutucuların bulunduğu panelvanlara yüklendi.

“Hamsi bereketi kendini şimdiden gösterdi”

Vatandaşların en çok tercih ettiği balık türleri arasında yer alan hamsinin Kocaeli, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çevre illere gönderildiği öğrenildi.

Samsun'dan gelen ve gırgır teknesinde çalışan Ahmet İpek, yaklaşık 8 yıldır Karadeniz'de balıkçılık yaptığını belirterek, "Balık durumu şu an iyi görünüyor. Bu sene hamsiden yana ümitliyiz" dedi.

Samsun'dan Akçakoca'ya hamsi avına geldiklerini kaydeden Oğuzhan Akgöz de "Daha mevsimine var ama hamsi bereketi kendini şimdiden gösterdi. İlerleyen zamanlarda daha iyi olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *