KONYA HABER
Konya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
KONYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Ara
BBN Haber Güncel En güzel pilav onunla yapılıyor: Bin yıl öncesinin teknoloji ile üretiliyor

En güzel pilav onunla yapılıyor: Bin yıl öncesinin teknoloji ile üretiliyor

Hiçbir katkı maddesi içermiyor, taş değirmende öğütülüyor. Doğal Konya bulguru siparierine yetişilemiyor.

KAYNAK: Olcay Kurt
Okunma Süresi: 1 dk

Konya bulguru bin yılılk teknolojiyle üretiliyor. Siparişere ise yetişilemiyor.

TAŞ DEĞİRMENLERDE ÜRETİLİYOR

Konya'da üretilen bulgur trans yağ içermiyor. Sadece su ve buğday kullanılarak, katkı maddesi olmadan el değmeden üretiliyor. Taş değirmende kırılıyor ve parlatma işlemi uygulanmıyor. Yanı sıra doğal renginde. Buharlı pişirme ve kurutma otomasyon sistemi ile homojen pişirme ve kurutma sağlanıyor.

Anadolu Ajansı

SAĞLIKLI BULGUN NASIL OLUR?

Uzmanlar göre sağlıklı bir besin tercihi olan iri bulgur, bulgurda olan tüm besin değerlerini taşır. Kolesterol içermeyen bulgurun folik asit değeri yüksektir. Karbonhidrat değerinden çok protein değeri açısından yüksek olması ön plana çıkar.

Çatalhöyük bulgurlarında Otoklav sistemi kullanılıyor - Muhabirce

KONYA BULGURU İLE NASIL PİLAV YAPILIR?

İçine yıkanmış ve süzülmüş konya pilavlık bulguru ve mercimeği ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ekleyin, karışımı karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve kapağı kapalı olarak bulgur ve mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *