Konya bulguru bin yılılk teknolojiyle üretiliyor. Siparişere ise yetişilemiyor.
TAŞ DEĞİRMENLERDE ÜRETİLİYOR
Konya'da üretilen bulgur trans yağ içermiyor. Sadece su ve buğday kullanılarak, katkı maddesi olmadan el değmeden üretiliyor. Taş değirmende kırılıyor ve parlatma işlemi uygulanmıyor. Yanı sıra doğal renginde. Buharlı pişirme ve kurutma otomasyon sistemi ile homojen pişirme ve kurutma sağlanıyor.

SAĞLIKLI BULGUN NASIL OLUR?
Uzmanlar göre sağlıklı bir besin tercihi olan iri bulgur, bulgurda olan tüm besin değerlerini taşır. Kolesterol içermeyen bulgurun folik asit değeri yüksektir. Karbonhidrat değerinden çok protein değeri açısından yüksek olması ön plana çıkar.

KONYA BULGURU İLE NASIL PİLAV YAPILIR?
İçine yıkanmış ve süzülmüş konya pilavlık bulguru ve mercimeği ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ekleyin, karışımı karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve kapağı kapalı olarak bulgur ve mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).