KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1083 %0,89
48,1234 %0,95
4.434,77 % -0,21
Ara
BBN Haber Güncel En iyi turşu ne zaman kurulur? Sonbahar diyen de var yazın diyen de

En iyi turşu ne zaman kurulur? Sonbahar diyen de var yazın diyen de

Turşu da dondurma gibi artık her mevsim yeniliyor. O yüzden turşu kurmanın bir zamanı var mı tartışması da var. Peki turşu en iyi ne zaman kurulur?

KAYNAK: Abdulğani Çiftçi
Okunma Süresi: 2 dk

Artık her mevsimde yenilen turşu için yine de en iyi ne zaman kurulacağına ilişkin ilginç görüşler var. Bu görüşlerin kimisi geleneksel kimisi ise günümüze ışık tutuyor.

TURŞU AYIN KARANLIK ZAMANI MI KURULUR

Anadolu'nun pek çok yöresinde turşu her zaman kurulmuyor Bu iş için ayın eskimesi, ya da ayın dönmesi beklenir. Yani gün dönümünden sonra... Ay yeniyken tohum atılmadığı gibi, turşu da kurulmuyor. Bu işler ayın karanlık evresinin üzerinden bir hafta geçtikten sonra yapılıyor; zira ne turşu tutar, ne de atılan tohum verimli olur görüşü hakim.

YAZ DİYENDE VAR SONBAHAR DİYEN DE VAR

Kimilerine göre mevsimler, turşu yapımında kullanılan malzemelerin çeşitliliğini de etkiliyor. İlkbahar ve yaz aylarında, taze sebzelerin bol olduğu dönemlerde, çeşit çeşit turşular hazırlanabilir. Sonbahar, özellikle turşu yapımı için en uygun mevsimlerden biri. Kışın ise önceden hazırlanan turşuların keyfi çıkarılıyor.

ARTIK HER MEVSİMİN TURŞUSU VAR

Mevsimlerin değişimiyle birlikte, turşu tüketim alışkanlıklarımız da değişti.

Her mevsim, kendi özgü lezzetleri ve turşu çeşitleriyle, turşunun mutfaklarımızdaki yerini koruyor. Mevsimler değiştikçe, turşuların bu eşsiz döngüdeki rolü, onların sadece bir yemek tamamlayıcısı olmadığını, aynı zamanda mevsimlerin ruhunu sofralarımıza taşıyan birer lezzet elçisi olduğunu gösteriyor.

BU SENE TURŞU BİRAZ PAHALI KURULACAK

Bu yıl zirai don ve kuraklığın artışı nedeniyle sebze ve meyve fiyatlar oldukça yüksek. Bu yüzden turşu maliyetinin de yükseleceği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *