KONYA HABER
Konya
Açık
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,3423 %0,23
49,1256 %0,44
9.076,75 % 0,00
Ara
BBN Haber Güncel En tepeden peş peşe uyarılar geldi: Zehirlenmelere karşı herkes dikkatli olsun

En tepeden peş peşe uyarılar geldi: Zehirlenmelere karşı herkes dikkatli olsun

Facialar yaşanıyordu... Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı zehirlenme vakalarına dikkat çekti. Yapılması ve yapılmaması gerekenleri hatırlattı. Açıklamada, artan yemeklerin ısıtılmaması, belirti görenlerin de hemen 112’yi araması gerektiği vurgulandı. İşte detaylar...

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Son günlerdeki gıda zehirlenmeleri ve ölümler üzerine bakanlıklar uyuarı paıtı…

HEMEN 112'Yİ ARAYI

Bakanlıklar peş peşe uyarıda bulundu: "Belirti gösterenler derhal 112’yi aramalı" denildi. Gıda zehirlenmelerine karşı alınacak önlemler bir kez daha hatırlatıldı. Türkiye genelinde zehirlenme vakalarının artması üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı, vatandaşları bilgilendirdi. Yapılan açıklamalarda bazı bitkilerin, fark edilmesi zor toksinler içerebileceği ve bunun görme kaybından solunum yetmezliğine kadar ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği vurgulandı.

sorun Toplu yemeklerde mi?

Bakanlık, internetten satılan “organik” ya da “ev yapımı” ürünlere karşı da uyarıyor. Düğünler, mevlitler, taziye yemekleri, yurtlar... Son olayların çoğunun toplu yemeklerde meydana geldiği tespit edildi. Tek tencerede pişen yemeklerin uzun süre beklemesi, hijyen eksikliği ve yanlış taşıma koşulları da risk oluşturuyor.

Yemekler beklemeden tüketilmeli, sıcak gıdalar 65°c altına düşmemeli, artan yemek ertesi gün yeniden ısıtılıp servis edilmemeli. Bakanlıklar, “gıda güvenliği hayatidir. Herkes dikkatli olsun” uyarısını yineliyor.

,

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *