KONYA HABER
Konya
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1008 %0,52
47,8598 %0,61
4.478,61 % 0,01
Ara
BBN Haber Güncel Hangi reçel ne zaman yapılır? Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi

Hangi reçel ne zaman yapılır? Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi

Kahvaltı sofralarının olduğu kadar çeşitli tatlıların da olmazsa olmazlarından reçeller, eşsiz lezzetiyle sofralara renk katar. Peki hangi reçel ne zaman yapılır? İşte detaylar...

KAYNAK: Olcay Kurt
Okunma Süresi: 2 dk

Yaz mevsimi reçellerin de kaynatıldığı bir zaman. Ancak her reçel her zaman yapılmıyor. Hem meyvelerinin olmamasından hem de lezzetli olması açısından.

HANGİ REÇEL NE ZAMAN YAPILIR?

Kahvaltı sofralarının olduğu kadar çeşitli tatlıların da olmazsa olmazlarından reçeller, eşsiz lezzetiyle sofralara renk katmakta.

HER ŞEYİN REÇELİ OLUR MU?

Kayısı, çilek, kiraz, ayva, şeftali, incir, ceviz, mandalina, portakal ve daha birçok meyveden yapılan reçellerin en lezzetlisi, mevsiminde büyüyen meyvelerden yapıldığında ortaya çıkıyor.

HER REÇELİN FARKLI YAPIM ZAMANI VAR

Dolayısıyla her reçelin farklı yapım zamanları bulunuyor. Reçel yapmak, mevsimindeki meyveleri gelecek aylar içerisinde de sağlıklı bir şekilde tüketebilmek için en iyi yöntemlerin başında geliyor.

Uzmanlarına göre reçel yaparken, tercih edilen meyvelerin taze olması esas lezzetini almak için önemli. Mevsiminde dalından toplanan meyvelerden hazırlanan reçellerin lezzetine doyum olmuyor.

Reçel yapmak için temel malzemelerin başında meyveler, şeker ve limon geliyor.

Her bir malzemenin özenle seçilmiş olması reçelin tadını alması için önemseniyor. Malzemelerin özenle seçilmesinin yanı sıra ölçülerinin de en iyi şekilde ayarlanması gerekiyor.

REÇEL ÇEŞİTLERİ NELER VE ZAMAN YAPILIR?

Neredeyse her meyvenin reçeli yapılmakta. Armut, ayva, vişne, çilek, kayısı, portakal, kayısı, ceviz, hatta çam kozalağı ve daha pek çok meyveden reçel yapılmaktır. Reçeller, kış aylarında yaz meyvelerini yaz aylarında ise kış meyvelerini arayanlar için olmazsa olmaz gıdalardan.

Temmuz-Ağustos-Eylül: Ahududu reçeli, erik reçeli, şeftali reçeli

Ağustos-Eylül-Ekim: Armut reçeli

Ekim: Ayva reçeli

Haziran-Temmuz: Çilek reçeli, Kiraz Reçeli

Haziran-Temmuz-Ağustos: Dağ çileği reçeli, kayısı reçeli, vişne reçeli, ceviz

Ocak-Şubat-Mart-Eylül-Ekim-Kasım: Elma reçeli

Mandalina reçeli: Ocak-Şubat-Kasım-Aralık

Ocak-Şubat-Mart-Kasım-Aralık: Portakal reçeli

Temmuz-Ağustos-Eylül: Şeftali reçeli, üzüm reçeli, limon reçeli

EN LEZZETLİ REÇELİ HAZIRLAMAK İÇİN

Uzmanına göre en lezzetli reçeli hazırlamak için öncelikle mevsiminde büyüyen meyveleri tercih etmek gerekiyor. "Meyvelerin en lezzetli hali kendi mevsiminde yetişmiş olan" şeklinde değerlendiriliyor. En lezzetli reçelleri tüketmek için mevsiminde toplanan meyveler ve diğer malzemeleri de en iyi şekilde seçerek sağlıklı bir reçel hazırlanabiliyor.

Fotoğraf: varolzeytindunyasi.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *