Balık üretiminin çoğalabilmesi açısından Türkiye geneli 15 Nisan’dan itibaren başlayan av yasağı 1 Eylül saat 00.00 itibariyle son buldu.
alıkçılar, yeni sezona ‘Vira bismillah’ demek için tüm hazırlıklarını tamamladı.
Horonlar eşliğinde başlanılan törenin devamında balıkçılar dua ederek denize açıldı.

SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞININ YÜZDE 75’İ KARADENİZ’DEN YAPILIYOR
Su ürünleri avcılığının yüzde 75’i Karadeniz’den yapılıyor. Ülkede en çok avcılığı yapılan hamsi, çaça, palamut, istavrit, mezgit, deniz salyangozu.
BU YIL DAR GELİRLİ HAMSİ YİYECEK
Bu yıl hamsinin bol ve ucuz olması bekleniyor. Dar gelirlinin en çok hamsiyi tercih edeceği belirtiliyor.