KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9704 %0,58
47,9374 %0,64
4.382,53 % -0,02
Ara
BBN Haber Güncel TÜDKİYEB Başkanı Çelik: Zam yalanını fırsatçı yayıyor

TÜDKİYEB Başkanı Çelik: Zam yalanını fırsatçı yayıyor

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Nihat Çelik, öncesinde kırmızı ete zam geleceği yönündeki iddialarına yanıt verdi. Çelik, “Fırsatçılar, ramazan öncesi fiyatı artırmak için zam söylentisi ortaya atıyor” dedi.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Ramazan öncesinde kırmızı et fiyatlarının artacağı ile ilgili haberler hem üreticileri hem de sektör temsilcilerini harekete geçirdi. Et fiyatları ile ilgili art arda açıklamalar geliyor.

“ZAM SÖYLENTİLERİ MANİPÜLATİF”

Zam geleceği yönündeki iddialara cevap veren Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, zam söylentilerinin manipülatif olduğuna dikkat çekti. Çelik, stoklarda yeterince hayvan bulunduğunu ve bir sıkıntının söz konusu olmadığını vurguladı.

“RAMAZAN AYINI FIRSATÇILIĞA ÇEVİRMEYEN ARACI VE SATICILAR VAR”

Türkiye Gazetesi’ne konuşan Çelik “Ramazan ayı başta olmak üzere bu tür dönemleri fırsatçılığa çeviren aracı ve satıcılar var. Fiyat zammı neredeyse alışkanlık hâline getirildi. Kuzu ve tokluda ortalama canlı baskül fiyatı kilogramda 200-210 lira. Karkasta ise kilogramı 400 lira civarında. Hayvanı canlı olarak alan satıcı, kırmızı etin yanında işkembesinden de ciğerinden de yani sakatatlarından ve derisinden de para kazanıyor. Kaldı ki hayvanın yağlı kuyruğu bile Adana’da 180 liraya satılıyor. Bugün mevcut piyasada et fiyatlarında herhangi bir artış söz konusu değil” dedi.

“TÜKETİCİYİ ALDATIYORLAR”

Fahiş fiyattan satış yapanlara ağız cezalar getirilmesi gerektiğini ifade eden Çelik “Bugün yerli üretimde bölgelere ve illere göre değişmekle birlikte ortalama yağsız kıymanın kilogram fiyatı 550 lira, kuşbaşının kilogramı ise 650 lira. Bu fiyatların üzerinde seyreden fiyatlar normal ve gerçeğe uygun değil. Bu fiyatların çok üzerinde satış yapanlar ‘Balıkesir kuzusu’ adı altında tüketicileri aldatma yoluna giderek kazançlarını artırmanın peşinde” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *