KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9602 %0,55
47,9418 %0,62
4.412,26 % 0,66
Ara
BBN Haber Güncel Türkiye'nin et açığını kapatacak olan sığır türü! 1 yaşında 450 kg et veriyor

Türkiye'nin et açığını kapatacak olan sığır türü! 1 yaşında 450 kg et veriyor

Tarım ve hayvancılık ülkesi olan Türkiye'de et fiyatlarında sular durulmuyor. En etçi sığır ırkı Anaborapi Piemontese’nin yetiştiriciliği ise Türkiye'de artması bekleniyor. Bu tür ile birlikte et açığının kapatılması hedefleniyor

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye'de son 20 yılda, hayvan sayısında yüzde 70’ler düzeyine varan artış yaşanırken, 2011’den 2024’e kadar geçen 13 yılda ortalama sığır karkas ağırlığı 250 kg’dan 290 kg seviyesine çıktı. BBN Haber'den Cihad Alpan'a bilgiler veren besiciler; Türkiye’deki kırmızı et açığının kapatılması için dünyanın en fazla et veren sığır ırkının kullanılması ve yaygınlaştırılması için harekete geçti. Besiciler, anavatanı İtalya olan Anaborapi Piemontese Spermaları sığır türü daha 14 aylıkken 450 kg karkas et veriyor dedi.

453209233-984796393440459-857206556331821666-n.jpg

İŞTE SIĞIR TÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ

-14-16 aylık Anaborapi Piemontese danalar 450-460 kg karkas et verir

-Et randımanı %69-%73 arasıdır.

-Çift kaslıdır.

-Türkiye'nin et açığını Anaborapi Piemontese suni tohumlaması çözer.

-Güç doğum olmaz gen aktarımı yüksektir.

-Dünyanın en kaliteli sığır etidir.

-Yağsız, kolesterolü düşük bir ete sahiptir.

-Yapılan DNA analizlerinde 25 bin yıllık bir sığır ırkı olduğu anlaşılmıştır.

-Derisi alınmış tavuk etinden daha düşük kolesterole sahiptir, hindi etinin yarısı kadar kolesterole sahiptir, kılıç balığından daha düşük kolesterole sahiptir.

-Deri Yapısı Diğer Sığırların Deri Kalınlığının 3 te 1i Kadar Daha İncedir

-Tırnak Yapısı Çok Güçlüdür.

-Mera Ve Dağlık Alanlarda Sorunsuz Yetiştiriciliği Yapılır

-Hastalıklara karşı çok dayanıklıdır.

-Ana vatanı İtalya'dır.

Yorumlar
Ömer çağın avcı 1 yıl önce
Siz önce elinizdeki hayvanları yetiştirin sonra başka ırka geçersiniz insanları kuru yaprak gibi sağdan sola soldan sağa atmayın birilerine para kazandıracağız diye
BEĞENME
0
CEVAPLA
Çiftçi 1 yıl önce
Tarım ve hayvancılık politikası olmayan bir ülkede ne beslersek besleyelim et açığı kapanmaz. Bu hayvanı beslesek bile zarar ettirirsiniz siz bize. Gündelik politikalarla bu işler yürümez. Hayvancılığa para kazandırtmadığınız için insanlar hayvancılığı bırakıyor ve et açığı ortaya çıkıyor.
BEĞENME
0
CEVAPLA
E
Erzurumlu 1 yıl önce
Cihad kardeşim güzel noktaya değinmişsin biz bu hayvanları besliyoruz bizim çiftliğe gelirsen misafir etmek isterim bu hayvanlar hem uysal hemde daha az bakım isteyen hayvanlar
BEĞENME
0
CEVAPLA
A
Ali Durmuş 1 yıl önce
Bu sene kadar tikandigimizi ve tükenme noktasına geldiğimizi görmedim.sut verimi düşük kuruda parası olan için sıkıntı yok alır bizler yem almak için illaki süt veren olması lazım bu ırkta sütü sadece buzaya yeterli az imkan olsa beslesek sadece et kesinlik yapsak ama dönmüyor bu işler
BEĞENME
0
CEVAPLA
M
Malatyalı 1 yıl önce
Erzurum lu sana nasıl ulaśabilirm 05303236060
BEĞENME
0
CEVAPLA