KONYA HABER
Konya
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9157 %0,77
47,9224 %1,05
4.383,41 % 0,12
Ara
BBN Haber Güncel Yaban domuzu eti mi kullanıldı? Köfteci Yusuf hakkında yeni gelişme

Yaban domuzu eti mi kullanıldı? Köfteci Yusuf hakkında yeni gelişme

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tahşiş yapan firmaları ifşa etmesi sonrasında, birçok zincir yemek firmasının ürünlerinde domuz eti tespit edildi. Domuz etinin yüksek fiyatlara satılması, yaban domuzu kullanımını gündeme getirdi.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından getirilen Gıda Kamuoyu Sistemiyle birlikte 8 bin denetçiyle yapılan uygulamalarda standartlara uymayan gıda maddeleri üreten firmalar ifşa ediliyor. Yeni uygulama sonrası yurt genelinde binlerce firma denetlenirken; bu firmalardan 371’ine ait 599 parti ürünü standartlara uygun olmaması sebebiyle kamuoyuna duyuruldu.

Köfteci Yusuf listedeki yerini aldı

Türkiye’nin dört bir tarafında restoranları olan Köfteci Yusuf firmasının başı bu iddialar sebebiyle dertte. Adı taklit ve tahşiş listesinde yer alan Köfteci Yusuf’un köftelerinde domuz eti tespit edildiği bakanlığın sitesinde yer aldı.

tarim-orman-bak.png

Dana etinden daha pahalı

Çoğunluğu müslüman olması sebebiyle domuz eti üretimi kısıtlı olan Türkiye’de bazı firmaların etlere domuz karıştırması kafaları karıştırdı. Bazı marketlerde kısıtlı da olsa domuz eti satılıyor ancak fiyatları çoğu zaman en kaliteli dana etinin fiyatını geride bırakıyor. Bu durum ‘ifşa edilen restoranlar neden domuz eti kullanıyor?’ sorularını akıllara getiriyor.

i-43.webp

Yaban domuzu iddiası

Konuya ilişkin Ekonomim’e konuşan domuz çiftliği sahibi Halit Özbahçivan, karkas domuzun kilosunun 350-400 lira oldurması sebebiyle maliyetten kaçmak için domuz eti kullanılmasının mantıksız olduğunu belirtti. Firmaların çiftliklerde yetişen domuzları değil doğal ortamlarında avlanan domuzları etlere karıştırmış olabileceklerini söyleyen Özbahçivan,” Onların kullandığı sağlıklı olan çiftlik domuzları değil, yasalara aykırı şekilde avlanan ve ticareti yapılan yaban domuzları” diye konuştu

i-42.webp

Yorumlar
M
M.B. 10 ay önce
Sağlıklı domuz ne demek biri bana açıklayabilir mi ?. İslam ülkesinde şu konuşulan laflara bak. Rabbim bizi affetsin.
BEĞENME
0
CEVAPLA