24 yıl önceki suikast gündemdeki yerini koruyor

24 yıl önceki suikast gündemdeki yerini koruyor

24 yıl önceki suikast gündemdeki yerini koruyor

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir Sabancı, ToyotaSA Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Ayşe Nilgün Hasefe'nin DHKP/C terör örgütü elemanlarınca öldürülmesinin üzerinden 24 yıl geçti. Eylem talimatını veren Ercan Kartal ile tetikçilerden Mustafa Duyar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çekerken itirafçı olan tetikçi Mustafa Duyar olaydan 3 yıl sonra cezaevinde öldürüldü, Belçika'da yargılanan Fehriye Erdal ise halen firari.
Sabancı Center İş Merkezi'nde, 9 Ocak 1996'da Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabancı, ToyotaSA Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Ayşe Nilgün Hasefe, DHKP/C terör örgütü elemanlarınca öldürüldü. Olayın ardından yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianame ve yargılama sürecindeki kararlara göre, DHKP/C terör örgütünün Bayrampaşa Cezaevi sorumlusu Ercan Kartal, açık görüş sırasında Mustafa Duyar ve İsmail Akkol'a eylem talimatını verdi. Saldırıdan 6 ay önce Sabancı Center'ın temizlik işlerini yapan şirkete işçi olarak giren, daha sonra yönetim katında çaycılığa başlayan Fehriye Erdal, kurye aracılığıyla susturuculu 7.65 milimetre çaplı üç tabanca, bir cep telefonu gönderilen Mustafa Duyar ve İsmail Akkol'a, Sakıp Sabancı'nın ofiste olduğunu bildirdi.
Sabancı Center'a gelip asansörle 15. kata kadar çıkan Duyar ve Akkol, buradaki tuvalette çantadaki susturucuları silahlara takarak, kendilerini karşılayan Fehriye Erdal'la 25. kata çıktı. Mustafa Duyar'ın Sakıp Sabancı'nın odasını ikinci kez sorması üzerine heyecanlanan Erdal, odaları karıştırarak sol taraftaki odayı gösterip kaçtı. Bu odaya giren Duyar, Özdemir Sabancı ve Haluk Görgün'ü, İsmail Akkol da başka bir odadaki sekreter Nilgün Hasefe'yi silahla ateş ederek öldürdü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.