Altındağ’da tehlikeli provokasyon

Ankara’nın Altındağ ilçesinde, 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın bıçaklanarak öldürülmesinin ardından, mahallede toplanan yüzlerce kişi Suriyelilerin ev ve iş yerlerini taşladı. Olayların büyümesi üzerine mahalleye çevik kuvvet polislerin sevk edildi
Altındağ’da tehlikeli provokasyon

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi’nde bulunan bir parkta dün gece iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen gerilimde bıçakla yaralanan Emirhan Yalçın (18) kaldırıldığı yaşamını yitirmesi sonrası mahallede toplanan yüzlerce kişi Suriyelilerin ev ve iş yerlerini taşladı.

Bıçaklı yaralanma olayının ardından açıklama yapan Ankara Valiliği, iki kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

 

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Altındağ ilçesinde 10/08/2021 tarihinde bir parkta iki grup arasında yaşanan kavgada silahlı saldırı sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda gözaltına alınan şüpheli Y.A.A. ve A.M.A., savunmalarının alınmasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmışlardır" denildi.

SURİYELİLERE AİT EV VE İŞYERLERİ TAŞLANDI

İlçeye bağlı Önder mahallesinde kalabalık bir grup Suriyelilere ait ev ve iş yerlerini taşlamaya başladı.

Olayların büyümesi üzerine mahalleye çevik kuvvet polisleri sevk edildi. Suriyelilere ait olduğu ileri sürülen bazı dükkanlar ve araçlar tahrip edildi. Gerilimin artması üzerine mahalleye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilirken, mahalleye giriş-çıkışlar sınırlandırıldı.

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİ OLDU

Altındağ’da yükselen tansiyon nedeniyle birçok görüntü ve video da sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. Videolarda, toplanan öfkeli kalabalığa polisin provokasyona gelmeyin yönünde uyarılar da yapıldığı duyuldu. Olayların tırmanmasının ardından sosyal medyanın gündemi Altındağ oldu.

Siyasilerden provokasyona gelmeyin uyarısı

Altındağ’daki yaşananlar üzerine birçok siyasi parti liderleri ve toplumun kanat önderleri de açıklama yapmaya başladı. Yapılan açıklamalarda suçun şahsi olduğu ve bir millete mâl edilmeyeceğinin altı çizilerek, “Provokasyona gelmeyin” uyarıları yapıldı.

VALİLİK DUYURDU: OLAYLAR SONA ERDİ 

olayların gündem olmasının ardından Ankara Valiliği açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibariyle sona ermiştir. Halkımızın provakatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur." denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.