Asgari ücret trafiği hızlandı

Asgari ücrette artışın gündeme gelmesi üzerine Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun tarafları olan işçi, işveren ve hükümet temsilcileri arasında görüşmeler yoğunlaştı. Bugünkü kabine toplantısı da asgari ücret için kritik önem taşıyor
Asgari ücret trafiği hızlandı

GÖRÜŞMELER HIZ KAZANDI

Asgari ücrette artışın gündeme gelmesi üzerine Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun tarafları olan işçi, işveren ve hükümet temsilcileri arasında görüşmeler yoğunlaşırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugünkü kabine toplantısında asgari ücret konusunda bir sunum yapacak ve yeni asgari ücret noktasında yol haritası çizilecek.

KOMİSYON TOPLANMALI

Yasaya göre, asgari ücrette yapılacak artış için işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilciden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması gerekiyor. Mevzuat gereği Komisyonun aldığı zam kararı, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi takip eden ayın başında uygulamaya giriyor. Asgari ücret 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti.

TAHRİBAT ONARILACAK

Bakan Bilgin “Önceki hafta sendikacılarımızla, işçi sendikalarıyla ardından işveren sendikalarımızla görüştük. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Tamamlandığı zaman önümüzdeki hafta başında veya hafta ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağız. Emekçiler şunu bilsinler; Türk Devleti söz verdi onları enflasyona ezdirmeyecek. Enflasyonun tahribatını da onaracaktır” dedi.

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün kabine toplantısına liderlik edecek ve başta Kurban Bayramı tatili için merak edilen idari izin konusu olmak üzere birçok önemli konu Bakanlar Kurulu tarafından değerlendirilecek. Toplantıda Kurban Bayramı ile 15 Temmuz arasında kalan 2 gün (13-14 Temmuz) memurların idari izinli sayılıp sayılmayacağına karar verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.