Bakan duyurdu! İşten çıkarma yasağı uzuyor

Bakan duyurdu! İşten çıkarma yasağı uzuyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışma hayatındaki koronavirüs tedbirleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, katıldığı televizyon programında işten çıkarma yasağı ve çalışma hayatındaki diğer koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Selçuk, işten çıkarma yasağı için, "İnşallah istihdamı korumak için bir süre daha uzatmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ

Selçuk, 1 milyar 700 milyon liranın çalışanlara aktarıldığını söyleyerek, nakdi ücret desteği alan vatandaşların sayısının 1 milyon 458 bine ulaştığını söyledi. 

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI BİR SÜRE DAHA UZATILACAK

Selçuk'un açıklamaları: 

"Fesih kısıtı ile işlerini kaybetmelerini engelledik vatandaşlarımızın. Aynı zamanda iş verenlerimizin giderlerini azaltacak bir destek sağlayarak da hem işçi hem işverenlerimizi korumayı hedefledik.

İnşallah istihdamı korumak için bir süre daha uzatmayı düşünüyoruz.

ALINACAK YENİ TEDBİRLER

Kısa çalışmaya başvurmuş çalışanlarımızın normal çalışma düzenine geçmesi için bir normalleşme desteği sunacağız. Diğer bir çalışma da istihdama dönüş. Bir şekilde işini kaybetmiş olan çalışanlarımızın tekrar işine dönmesi için bir istihdama dönüş desteğimiz olacak. Bu da 2019 Ocak ve Nisan 2020 arasında işini kaybetmiş diğer çalışanlarımız için olacak. Bir yapmak istediğimiz de ilave istihdam sağlayan işverenlere de bir destek sunacağız. 

KAYIT DIŞI ÇALIŞANLAR

Onların rakamlarını konuşuyoruz. Aslında hem istihdama dönüş desteği, aynı zamanda kayıt dışı istihdamı da içeriyor. Biz bunu kayıt dışı istihdamı ne kadar kayıt içine çekebilirsek faydalı olacak. 3 etabımız var. Birincisi işini kaybedenlere yönelik. Bir diğer unsur da kayıt dışında olanları kayıt içine çekme. Bunlara dair de destek paketleri sunduk. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.