Bayramda dikkat!

Bayramda dikkat!

Konya’da son dönemde Covid-19 bulaş riski çok yükseldi

Konya son günlerde koronavirüs vaka sayılarında zirveye oynarken, kurban bayramında yaşanacak hareketliliğin sayıyı arttırmasından endişe ediliyor. Uzmanlar maske-mesafe-hijyen konusunda uyarılarda bulunuyor

COVİD-19 GÖLGESİNDE BAYRAM

İslam Coğrafyası tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gölgesinde mübarek kurban bayramını idrak edecek. Yeni normalleşme dönemindeki bu ilk bayrama girerken Konya’daki koranavirüs vaka sayılarındaki artış endişe vermeye devam ediyor.  Son dönemde vaka sayısının en yoğun olduğu iller arasında yer alan Konya’da haritalar da kırmızıya boyanmış durumda.

KONYA KIRMIZIYA BOYANDI

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan koranavirüs haritasında Konya’nın birçok bölgesi riskli alan ve yoğun vaka sayısının olduğunu simgeleyen kırmızı renkle işaretli. “Hayat Eve Sığar” uygulamasına göre Konya merkezde neredeyse kırmızı işaretli olmayan alan bulunmuyor. Özellikle nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde risk de artmış durumda.

Bayramda dikkat!

MASKE VE MESAFEYE DİKKAT

Kurban bayramının zehir olmaması, vaka sayılarının ve kayıpların artmaması adına maske-sosyal mesafe-el hijyeni kuralına sıkı sıkı bağlı kalınmasını isteyen uzmanlar,  “Virüse karşı en önemli kalkanımız alacağımız tedbirlerdir. Kurban pazarlarında ve kesim yerlerinde maske ve mesafeye çok dikkat edilmeli. Kurban işini ehil kişilere bırakılıp riskten uzak durulmalı” uyarısında bulunuyor.

ZİYARET VE ETKİNLİK UYARISI

Bugün sabah namazıyla birlikte başlayacak teşrik tekbirleriyle kurban bayramı başlayacak. Kabir ziyaretleri ve sıla-i rahimin Kovid-19 riski göz önüne alınarak tedbirli bir şekilde gerçekleştirilmesi istenirken,  akraba ziyaretlerinin ise mümkün olduğunca yapılmaması tavsiye ediliyor. Bulaş riskinin yüksek olduğu toplu etkinliklerin de askıya alınması öneriliyor.

KONYA İÇİN BAYRAM NAMAZI VAKTİ: 06.24

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.