Kırmızı ette yeniden yükseliş başladı. Dana ve kuzuda makas iyice daraldı

Kırmızı ette yeniden yükseliş başladı. Dana ve kuzuda makas iyice daraldı

Kurban bayramı ve arkasından gelen şap hastalığı nedeniyle fiyatları düşen kırmızı ette son hatalarda başlayan yükseliş sürüyor. Geçen hafta dana karkas 14, kuzu karkas ise 6 TL yükseldi

Kurban Bayramı sonrasında düşüşe geçen ve ülke genelinde yaygınlaştığı iddia edilen şap hastalığı nedeniyle dip yapan kırmızı et fiyatları son günlerde yeniden yükselişe geçti. Kırmızı ete yönelik artan talebin de etkisiyle fiyatlar yeniden yükseliş trendine girdi.

Türkiye’de kırmızı et fiyatlarında piyasanın söz sahibi kurumlarından Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) tarafından yapılan haftalık açıklamaya göre geçtiğimiz haftalarda başlayan fiyat yükselmesi bu hafta da sürdü. Kesimhaneler ve piyasalardan alınan verilerle oluşturulan tabloya göre dana karkasta fiyat artışı bu hafta 14 TL’yi buldu ve ortalama kesim fiyatı 465 TL’ye yükseldi.

Kuzu eti ise dana eti kadar olmasa da artış eğilimini sürdürüyor. Kuzu karkas kesim fiyatı son bir haftada 6 TL yükselerek 467 TL’ye ulaştı. Dana ve kuzu kesim fiyatları arasındaki makas da tamamen kapanırken fiyatlar neredeyse eşitlenmiş oldu.

UKON’un açıkladığı bölgesel fiyatlara bakıldığında ise en pahalı kesim 478 TL ile Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleşiyor. Onu 471 TL il Marmara takip ederken tatil bölgelerinde artan et ihtiyacından kaynaklı olarak Ege bölgesinde 465 TL’den kesim yapılıyor. İç Anadolu Bölgesi’nde 465, Akdeniz’de 459, Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise 458 TL’den kesim işlemleri sürüyor.

Kaynak:Olcay Kurt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.