Bayramı buruk kutlayacağız

Türkiye eski bayramlardaki gibi sarılıp kucaklaşamasa da “bayramlar, tüm insanlık adına bir ümit ateşidir” bilinciyle tedbir ve mesafelerle bayramı kutlayacak
Bayramı buruk kutlayacağız

İslam dünyası oruç ikliminin ardından neşenin, sevincin, huzurun eşiğine geldi. Korana virüs gölgesinde olsa da oruçla, evlerde kılınan teravih namazıyla, okunan mukabeleleriyle bir Ramazan ayını daha geride bırakıyoruz. Kucaklaşamasak da aramıza mesafeler girse de “Müslümanlar olarak idrak edeceğimiz bayramlar, tüm insanlık adına bir ümit ateşidir” bilinciyle bayramı kutlayacağız.

KISITLAMALAR DEVAM EDİYOR

Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki sokağa çıkma kısıtlaması, Ramazan Bayramı'nda da uygulanacak. 29 Nisan Perşembe saat 19.00'dan itibaren başlayan ve 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar sürecek tam kapanma döneminde ülke genelini kapsayacak şekilde tam kapanma tedbirlerine devam edilecek. Bayram namazı ise yine mesafe ve maske kuralıyla camilerde kılınabilecek.

DUALAR MESCİD-İ AKSA İÇİN

İslam coğrafyası koronavirüs pandemisinin gölgesinde buruk bir şekilde idrak edeceği Ramazan bayramında dualar “Şu mübarek gün ve geceler hürmetine, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı ve Peygamberler şehri Kudüs'ü zalimlerin işgalinden kurtar Allah'ım” nidalarıyla İsrail işgalindeki Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için yapılacak.

KONYA’DA YAĞIŞ BEKLENMİYOR

Hava sıcaklıklarının yurdun batı kesimlerinde mevsim normalleri civarında, kuzey, iç ve doğu bölgelerde de mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. Ramazan Bayramı boyunca Konya’da yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığının ise en düşük 12-14 en yüksek ise 28-32 derece civarında olacağı tahmin ediliyor. (Serdar Ermiş)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.