Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?

Bedelli askerlikte yeni rakam belli oldu. Yeni yıl zamlarıyla birlikte herkes bedelli askerlik fiyatlarını sorguluyor. Rakam bugün kesinleşti.
Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu?

Vatani görevlerini bedelli olarak yapmak isteyenler yeni bedelli askerlik ücretinin ne kadar olduğuna ilişkin araştırma yapıyor. Daha önce 80 bin 64 lira olan bedellik askerlik ücretine, ocak ayında açıklanan enflasyon farkı sonrasında gelen zamların ardından yaklaşık 24 bin liralık bir artış yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığının "2023 Yılı Ocak Ayına Ait Mali ve Sosyal Haklara İlişkin Genelgesi" kapsamında bu yılın ocak-haziran dönemi için bedelli askerlik rakamı belirlendi. Buna göre Bedelli askerlik ücreti de 104 bin 84 lira 16 kuruş oldu.

BEDELLİ ASKERLİK UYGULAMASI

Yapılan son değişiklikle bedelli askerlik süresi 1 ay olarak belirlendi. İçinde bulunulan ay, yol ve sevk durumuna göre bu süre daha da az olabiliyor. Örnek olarak 4 gün yol izni bulunan kişi için bu süre 26 gün oluyor.

BAKAYA ASKERLİK NEDİR?

Sevke tabi olduğu halde sevkini yaptırmayanlar ile sevk edildiği birliğe katılmayanlara 'bakaya' deniyor. Sevkini yaptırdığı halde kendisine tanınan yol süresi dışında birliğine katılanlar geç iltihak bakayası olarak bilinir.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum