Biz Bir Takımız projesi toplantısı yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ortaklığında yürütülen Biz Bir Takımız projesine katılan gençler, yöneticilerle buluştu.
Biz Bir Takımız projesi toplantısı yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ortaklığında yürütülen Biz Bir Takımız projesi, farklı sosyokültürel çevrelerden gelen, sınırlı imkâna sahip gençlerin, spor ve farkındalık eğitimleriyle desteklenerek, toplumsal güven ortamı, uzlaşı ve spor kültürüne katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Geleceğin Büyük Türkiye’sinde önemli roller üstlenecek gençlerin "biz bir takımız" projesiyle bir araya geldiler. Proje sorumluları buluşmanın ardından yaptıkları açıklamada, “Bu projeyle gençlere gösterilen ilginin, ihtimamın ve rehberliğin onların hayatlarını nasıl etkilediğini, nasıl değiştirdiğini, gülümseyen yüzlerinden ve kenetlenen ellerinde görüyor, geleceğe umutla ve güvenle bakıyoruz. Bu toprakların bağrında yaşayan farklı kültürler,  bu toprakların zenginliğidir. Ayrı kalmadan ve ayrı düşmeden çoğalan tarihsel bir zenginlik bu… O yüzden kardeşçe yaşamak, bir çınar gibi derinlere kök salmıştır bu topraklarda. Yine bu toprakların hoşgörüsü bir çınarın ihtişamlı gövdesi ve dört bir yana uzanan dalları arasındaki ahenk gibi güçlüdür. Öylesine güçlüdür ki sadece kendi insanına değil, komşu coğrafyalardaki canları da kucaklayacak, sarıp sarmalayacak kadar güçlü. Ve bu dallarda yeşeren, filizlenen Anadolu’nun çocukları, gençleri,  işte bu kutlu çınarın gölgesinde inşa edilen huzur ikliminde büyüyor, kaynaşıyor ve diyorlar ki: “ Biz bir takımız”

Biz Bir Takımız projesi toplantısı yapıldı

650 GENÇ PROJEYE KATILDI

Projenin tanıtım toplantısındaki konuşmada detaylı bilgiler de verildi. Yapılan açıklamanın devamında; “Biz Bir Takımız projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Diyarbakır, Mardin ve Burdur’da yürütüldü. 12 - 15 yaş aralığında gönüllülük esasına göre belirlenen 650 gencimiz aileleriyle birlikte bu projeye katıldı. Projede, farklı sosyokültürel gruplardan gelen gençlerimize spor, farkındalık ve sosyal uyum konularında eğitimler verildi. Bu etkinlikler, 65 gönüllü eğitmeniz eşliğinde yürütüldü. Amacımız gençler arasında toplumsal önyargıların kırılmasına ve uzlaşı kültürünün geliştirilmesine katkı sağlamaktır. Suriyeli misafirimiz Salih, İstanbul’dan Tuğba,  Afganistanlı misafirimiz Fazal, Mardin’den Ayşe,  İzmirli Tolga, Diyarbakırlı Mustafa ve Iraklı misafirimiz Amine gibi farklı sosyal kültürel yapılardan gelen gençlerimizin ilk buluşma noktası Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin kamp merkezi oldu.  Burdur’a gruplar halinde aileleriyle birlikte gelen gençlerimize benlik saygısı, duyguları tanıma, empati, öz farkındalık, iletişim becerileri, farklılıklara saygı, çocuk hakları konularında uygulamalı dersler verildi. Amacımız gençlerimizin kendi yeterliliklerinin farkına varmalarını sağlamak, sosyal uyum becerilerini güçlendirmekti. Dersler hem öğreticiydi hem de eğlenceli…

Spor eğitimlerimizle de gençlerimizin hem spor becerilerini geliştirmelerine hem de onların sorumluluk sahibi, saygılı ve adil olmayı bir takım ruhu içerisinde öğrenmelerine olanak sağladık. Gerçi bu konuda gençlerimiz bize pek iş bırakmadılar. Onlar zaten ilk günden bir takım olmayı başarabildiler. Gençlerin yanı sıra bu projede aileler de bir araya geldi. Projeye katılım sağlayan ailelere çocuk ve ergenlerle etkili iletişim, empati ve alternatif iletişim kanalları, öz saygı, insan hakları ve çok kültürlülük konularında eğitimler verildi. Düzenlenen aile etkinlikleriyle birbirlerini daha yakından tanıdılar, kaynaştılar. Gençlerin ve ailelerin Burdur kamplarındaki kazanımları sadece bunlarla sınırlı kalmadı. Düzenlenen sosyal etkinliklerde gençler aileleriyle birlikte, tarihi ve doğal güzellikleri keşfetmenin heyecanını da yaşadılar.

Burdur kamplarından sonra proje 7 il ve 13 ilçede devam etti. Biz bir takımız projesine katılım sağlayan gençler kendi yaşadıkları bölgelerde düzenlenen kamplarda yine spor, farkındalık ve sosyal uyum konularında eğitimler aldılar, ekinliklere katıldılar. Gençler bir takım olmanın tüm görüntülerini buralarda da yansıttılar. Geleceğin Türkiye’sinde önemli roller üstelenecek gençlerimiz bu projeyle, tanıştılar, kaynaştılar bir ve birlikte olmayı başarabildiler. Bu proje sayesinde, gençlerimize gösterilen ilginin, ihtimamın ve rehberliğin onların hayatlarını nasıl etkilediğini, nasıl değiştirdiğini, gülümseyen bu yüzlerden ve kenetlenen bu ellerden görüyor,  geleceğe umutla ve güvenle bakıyoruz.

Proje; gençlerin deneyimledikleri olası travmaları anlamlandırma ve başa çıkma süreçlerinde fayda sağlamayı, gençler arasında iletişim, saygı ve güven ortamının oluşmasına katkıda bulunmayı, gençlerin aile içinde, okulda ve toplumsal alanda karşılaşabilecekleri problemleri çözebilmek için gerekli becerileri geliştirmelerine katkı sağlamayı, grup ve takım içi eğitimlerde aidiyet, farkındalık, güven ve sosyalleşme süreçlerine fayda sağlamayı, gençlerin ruhsal ve bedensel becerilerine katkıda bulunmayı, gençlerin kendilerine olan güvenlerinin artması ve kendilerinde topluma yönelik bir gelecek tasavvuru oluşturabilmelerine katkıda bulunmayı hedeflemektedir” denildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.