Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşı olmayanlara getirilen kısıtlamalar insan hakları ihlali değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı olmayanların bazı alanlardan kısıtlanması konusunun insan hakları ihlali olmadığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşı olmayanlara getirilen kısıtlamalar insan hakları ihlali değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Kanal D-CNN Türk ortak yayınında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Aşı olmayanların bazı alanlardan kısıtlanmasının insan hakları ihlali ortaya çıkarır mı sorusuna cevap veren Erdoğan, bu düşünceye katılmadığını dile getirdi. Devletin her alanda halkını korumakla görevli olduğunu hatılatan Erdoğan, Aşı karşıtlarına da cevap vererek, ‘Aşılarda tüm güvenlik testleri yapılıyor” diye konuştu. Erdoğan soruyu şu şekilde cevapladı; “İnsan hakları ihlali düşüncesine katılmıyorum. Bir devletin görevi nedir? Vatandaşını sağlığını korumaktır. Sağlığını koruması için gerekli olan ne ise bunları temindir. Biz bu işleri başardık. Şehir hastanelerimizle birlikte ülkemizi farklı bir yere taşımış durumdayız.

 

Elimizdeki en güçlü ilaç aşı. Toplumun hastalığa karşı bağışıklık kazanması şart, bunu aşı ile kazanacak. Toplumumuzun tamamının aşılanmasını istiyoruz. Dağlara kadar hemşirelerimiz çıkıyor ve aşıları yapmaya hazır olduğunu söylüyor. Tüm dünya odaklanmış mücadele ediyor. Bazıları maalesef bu işin önüne geçmek istiyor. Biz kendi aşımızın çalışmalarını sürdürüyoruz ve kullanılmadan önce güvenlik testlerinden geçiyor bu aşılar. Yoğun bakımda tedavisi gerekenlerin hepsi aşı sürecini tamamlamamış ya da aşısızlar. Aşısızlar hastalığı daha ağır geçiriyorlar. Tüm vatandaşlarımızı özellikle aşı olmaya davet ediyorum.

 

TURKOVAC ile ilgili yoğun şekilde devam ediyor. 3. Doz aşamasındayız neticeler gayet güzel geliyor müjdeyi yıl dolmadan alacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.