Elazığ Afet bölgesi ilan edildi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirilecektir" dedi.
Elazığ Afet bölgesi ilan edildi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Elazığ'ın depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirileceğini aktardı.

“200 binden fazla vatandaşımız başka illere tahliye edilmiş oldu”

Bölgede son yüzyılda yaşanan en büyük doğal afetle karşı karşıya olunduğunu söyleyen Çelik, bu sebeple genel afet bölgesi olarak ilan edilen illerde yoğun bir faaliyet gerçekleştiğine dikkat çekti. Çelik, "Vatandaşlarımızın dışarıda kalan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi açısından da devletin ve milletin bir seferberlik halinde nasıl bütünleşerek bu yardımlara koştuğunu hep beraber görüyoruz. AFAD, Jandarma, Kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz, ambulans ekipleri, gönüllüler, her kesimden vatandaşlarımız, bir şekilde bu depremle mücadelenin bir parçası olmaya gayret gösteriyor. Herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bu afetle mücadele bu şekilde sürdürülmeye çalışılıyor. 200 binden fazla vatandaşımız başka illere tahliye edilmiş oldu” dedi.

"Siyaset yapılmasın diye o bölgeye gidenler miting yaparcasına bir yıkım siyaseti gerçekleştirseler de bunların hepsine cevap vereceğimiz zaman var"

Gündemlerinin yaraları sarmak olduğunu ifade eden Çelik, siyasi tartışmalar için uygun bir ortamın olmadığını belirterek, "Biz hepimiz afet bölgelerinde olduğumuz için siyasi tartışmaların parçası olmadık, olmayacağız. Siyaset yapılmasın diye o bölgeye gidenler miting yaparcasına bir yıkım siyaseti gerçekleştirseler de bunların hepsine cevap vereceğimiz zaman var. Önceliğimiz canlarımızı enkaz altından kurtarıp yaraları sarmak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmak” diye konuştu.
Türkiye'nin dünyanın her tarafından yaklaşık 100 ülkeden yardım talebine cevap verildiğini aktaran Çelik, yaşanan depremin devleti değil devletlerin gücünü aşan bir afet olduğu konusunda herkesin mutabık olduğunun altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.