Erdoğan-Putin görüşmesi esnasında Serakib'de çatışma çıktı

Erdoğan-Putin görüşmesi esnasında Serakib'de çatışma çıktı

Esed güçlerinin kontrol altına aldığı ve Rus polisinin devriye yaptığı Serakib'te sıcak dakikalar yaşanıyor. Erdoğan ve Putin görüşmesinin sürdüğü anlarda, muhaliflerle rejim güçleri arasında çatışma çıktı.

Suriye'de M4 ve M5 karayollarının birleşme noktasındaki kritik bölge olan Serakib'de, geçtiğimiz günlerde Esed güçleri Serakib'in kontrolünü sağlarken, Rus askeri polisi de bölgede devriye gezmesi başlamıştı. Bugün ise Moskova'da Erdoğan-Putin görüşmesinin gerçekleştiği esnada Serakib'de hareketli dakikalar yaşanıyor.

MUHALİFLERLE REJİM GÜÇLERİ ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI

Reuters'ın RIA'dan aktardığı habere göre; muhalifler Serakib'i geri alabilmek için Esad güçleriyle çatışmaya girdi. RIA, Esad güçlerinin saldırıyı püskürttüğünü öne sürdü.

RUS ASKERİ POLİSİ SERAKİB'E SEVK EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nden yapılan açıklamada, Rus askeri polis birliklerinin bölgedeki güvenliği sağlamak üzere İdlib'in Serakib kentine sevk edildiği kaydedilmişti.

Açıklamada, "M4 - M5 otoyollarında araçların ve sivil halkın güvenliği ve engelsiz hareket edebilmelerini sağlamanın önemi göz önünde bulundurularak 2 Mart'ta saat 17.00 itibarıyla Rus askeri polis birlikleri Serakib kentine girdi" ifadelerine yer verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.