EYT’lilerin gözü 26 Aralık’ta

EYT’lilerin 23 yıllık bekleyişleri sona erecek. 26 Aralık’taki kabine toplantısında tüm gözler Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili verilecek müjdeye çevrilecek
EYT’lilerin gözü 26 Aralık’ta

Ülkenin büyük bir bölümü yarın (20 Aralık Salı) açıklanacak yeni asgari ücrete odaklanırken, kamuoyunda EYT’liler olarak adlandırılan Emeklilikte Yaşa Takılanlar ise gözünü kulağını 26 Aralık’ta yapılacak kabine toplantısına çevirdi. Hükümet kanadından üst üste yapılan “Yıl bitmeden EYT ile ilgili belirsizlikleri ortadan kaldıracağız ve takvimi açıklayacağız” açıklamalarının ardından herkes kabine toplantısından çıkacak sonuca kilitlenmiş durumda. Geçen haftaki kabine toplantısında umduğunu bulamayan EYT’liler yıllar süren bekleyişlerinin bu kez son bulmasını ümit ediyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran da EYT’de yıl sonuna kadar bir çözüm beklediklerini belirterek, “Sabırsızlıkla bekliyoruz. 26’sında Kabine Toplantısı olacak. Orada en azından tamamlandığı ve teknik şartların anlatılacağını düşünüyoruz” dedi. Boran, “Aralık ayı sonuna kadar tamamlanacağı dışında bir bilgi maalesef yok. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da bunu defalarca söyledi. Fakat siyasette 24 saat çok uzun bir süre. Başka bir gündem yaratılır mı bilemiyoruz tabi ki. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, evrakların geçmiş dönemde bilgisayarlara kaydedilmediğini şu anda herkesin verilerinin işlenmeye çalışıldığından bahsetti. Bu süreci biraz uzatmak için kapı aralama gibi düşünüyorum. Yıl sonuna yetişmeyecek hissiyatı uyandırıyor bizde” ifadelerinde bulundu.

Güven kaybı yaşadıklarını söyleyen Boran, “Söylendiği gibi yıl sonuna yetişmeyecek gibi bir durum var. Sebebi ne olursa olsun bizlerde bu durum bir güven kaybı yaratıyor. Sosyal medyada da EYT istemiyoruz gibi hashtagler açıklaması da ayrıca bir umut kırıklığı yaratıyor. Fakat bu iş bu kadar gündeme geldikten sonra artık çözülmemesi gibi bir durum olacağına asla ihtimal vermiyorum. Yıllardır üzerimizden algılarla yüründü. Geçtiğimiz gün AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da ‘Geleceğe intikal ettirebilecek sorunlar yüklememek lazım’ dedi. Tabi ki EYT’nin çıkmasını isteyen kadar istemeyen de var ama bu bizim hakkımız” ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.