Hedef birincilik kürsüsüne çıkmak

Hedef birincilik kürsüsüne çıkmak

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, beşincisi 2021 yılında Konya’da düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları’nda, Türkiye’nin her branşta birinci olmayı hedeflediğini söyledi. 

“İslami Dayanışma Oyunları’nda birinciliği hedefliyoruz”
Spor Genel Müdürü ve TFF Başkan Vekili Mehmet Baykan, BBN Haber’in sorularını yanıtladı. İslami Dayanışma Oyunları Federasyonu tarafından dört yılda bir organize edilen İslami Dayanışma Oyunları’nın beşincisine 2021 yılında Konya’nın ev sahipliği yapacağını belirten Baykan, “Türkiye’nin hedefi kürsüde, madalya sayısında, skor sonuçlarında ve takım sıralamalarında birinci olmak. Türk sporunun gidişatına ilişkin envanterlerimiz ve ölçmelerimiz bunu gösteriyor” dedi. Organizasyona 60’ın üzerinde ülkenin katılım sağlamasını beklediklerini belirten Baykan, “Konya’ya bu organizasyon vesilesi ile hem oyunlara katılmak, hem oyunları izlemek, hem bunun teknik taktiklerini takip etmek üzere yaklaşık 250 bin kişinin geleceğini düşünüyorum” diye konuştu. 

Hedef birincilik kürsüsüne çıkmak

“Herkes kazanacak”
Konya’nın tanıtımı noktasında valilik ve büyükşehir belediyesi ile temasta olduklarını aktaran Baykan, “Bir tanıtım atağının yapılması gerekiyor. Büyükşehir belediye başkanımız Uğur İbrahim Altay bu konuda ciddi mesai sergiliyor. Ülkemizin çeşitli şehirlerinde Konya’yı tanıtan,  mekânlarımızı görseller ile birlikte gösteren davetiyeler görüyoruz ve bunun da ciddi bir algı oluşturduğunu düşünüyoruz. Örneğin bugün Türkiye’de Avrupa Birliği şampiyonası düzenlense, Konya mecburen aday şehirlerden bir tanesidir. Neden? Stadımız çok güzel. Bunun yanı sıra Konya, otel kapasitesi olarak ciddi bir yatak sayısına ulaştı. Neredeyse bütün zincir markalar Konya’da otel açtılar. Hepsini üst üste koyduğunuzda simitçiden otelciye, taksiciden minibüsçüye kadar herkesin bir girdisi olacak” dedi.

Hedef birincilik kürsüsüne çıkmak

(Tarkan KALELİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.