İsveç'teki Kur'an provokasyonuna sert tepki!

Arasam bana bir saat hikaye anlatacak
İsveç'teki Kur'an provokasyonuna sert tepki!

Macaristan Türk Devletleri Teşkilatı'nın bir parçası. Her toplantıya katılıyor ve yeni fikirler ortaya koyuyor. Örneğin, Afrika ülkelerine aşı yardımı onlardan gelmiştir. Katkılarından dolayı Macaristan'a teşekkür eden Çavuşoğlu, "Adaylıklarımızı destekliyoruz. Bugün lojistik konuları ele aldık. Ukrayna'daki durumdan dolayı Türkiye ve Macaristan önemli bir transit merkez. Bu nedenle de birbirimizi destekliyoruz"

MACARİSTAN'DAKİ FETÖ OKULU

Konsolsoluk ilişkilerini değerlendiren çavuşoğlu, "Macaristan'da bir FETÖ okulu var. Bu sadece Türkiye için değil her ülke için bir tehdit durumunda. Bunun ilgili de iş birliğimiz devam ediyor".

"ÇEŞİTLİ HAKLARIN VERİLMESİ GÜNDEMDE"

Macaristan'ın Türkiye'nin AB sürecini desteklediğini söyleyen Çavuşoğlu, "Bu konuda en güvendiğimiz ülkelerin başında Macaristan var. Çok teşekkür ediyoruz. Çeşitli hakların verilmesi gündemde" dedi

"KRİTİK GÜNLER YAŞANIYOR"

Macaristan Dışişleri Bakanı ve Dış Ticaret Başanı Szijjarto da şu ifadelere yer verdi:

"İki ülke arasındaki stratejik iş birliği konseyini görüştük. Macaristan, Macar insanları ve ekonomisi bu iş birliğinden yararlandı. Günümüzde savaştan dolayı çok kritik günler yaşıyor. Savaşın güvenlik ve ekonomik sonuçları var. Stareyjik iş birliği daha da önem kazandı. Seçimlerden sonra, ilk olarak bu ülkeye ziyaret yaptım ve bu tesadüf değil"

"BARIŞ İSTİYORUZ"

Macar insanların isteklerinden bahseden Szijjarto, "Macar insanları barış istiyor. Türkiye'nin barış çabalarını takdirle karşılıyoruz. Umarız bunlar başarıya ulaşır. Macaristan'ın güvenliği için her şeyi yapıyoruz" dedi.

UKRAYNA'NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ

Bakan, Ukrayna'nın toprak bütünüğü ve egemenliğine vurgu yaptı. İnsani yardımların yapıldığını söyleyen Szijjarto, Ukrayna'dan gelen herkese kapılarının açık olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.