Kaşıkçı'yı 8 dakikada boğup kestiler

Kaşıkçı'yı 8 dakikada boğup kestiler

BBN Türk TV'de yayınlanan Fehmi Çalmuk'un sunduğu 'Politik Adam' programına katılan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Kaşıkçı’nın sekiz dakikada boğulup kesiliğini söyledi

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Türkiye’de hunharca öldürülen Suudlu gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili şok açıklamalarda bulundu. BBN Türk TV’de  gazeteci-yazar Fehmi Çalmuk’un moderatörlüğünü yaptığı “Politik Adam” programına katılan Yasin Aktay cinayetle ilgili önemli ayrıntıları da paylaştı.

“Katiller Türkiye’ye gelirken testerelerini yanlarında getirmiş” diyen Aktay, Suud’lu muhaliflere karşı bugüne kadar işlenen cinayet, kaybolma gibi olayların ilk kez Türkiye tarafından ortaya çıkarıldığını belirterek şunları söyledi: “Bu olay ben de şok etkisi yaptı. Cemal Kaşıkçı içerdeyken onu 7 dakika içerisinde öldürmeye başlıyorlar, boğmaya başlıyorlar. 8’inci, 9’uncu dakikada artık ölmüş oluyor. Nişanlısı Hatice Cengiz’in dışarıda onu bekliyor olduğunu bilmediklerini zannediyordum. İyi ki de bilmiyorlar onu da öldürürler demiştim. Sonra ortaya çıktı ki Kaşıkçı, ‘dışarıda beni bekleyen var’ demiş. Ancak umurlarında olmamış. Neden biliyor musunuz? Şımarıklık… ‘Dışarıda isterse 50 kişi beklesin biz hepsinin üstesinden geliriz, olayı ört bas ettiririz, burada olup bitenleri hiç kimse duymaz, hiç kimse bilmez, bilseler de hiç kimse konuşmaz’ düşüncesindeler. Ancak Türkiye cinayeti ortaya çıkarttı.”

Aktay, Cemal Kaşıkçı cinayeti için “Boğarak öldürüyorlar, kanını donduran ilaç enjekte ediyorlar. Sonra testere ile parçalıyorlar. Beraberinde getirmiş oldukları testere ile kesiyorlar. Poşetlere koyuyorlar, sonra rezidansta yakıyorlar” derken yerli işbirlikçi iddiaları için de “olsaydı şimdiye kadar ortaya çıkarılırdı” diye konuştu. Türk mallarına ilişkin ambargo kararı alan Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı’nın kendisine de ambargo uyguladığını dile getiren Aktay, “2 yıl içinde hacca veya umreye gidebildiniz mi?” yönündeki soruya ise, “Gitmeyi tercih etmiyorum. Yeteri kadar farz olarak hacca ve sünnet olan umreye gittiğimi düşünüyorum. Allah kabul etsin. Şu saatte de kimseye haccı, umreyi tavsiye etmiyorum” diye yanıtladı. (Onur Çelik)

Kaşıkçı'yı 8 dakikada boğup kestiler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.