Kıbrıs’ta hesaplar bozuldu

Kıbrıs’ta hesaplar bozuldu

BBN Türk TV’de ekrana gelen “Siyaset Üstü” programında Kıbrıs seçimleri detaylı olarak ele alınırken, güçler seçim sonuçlarından çok rahatsız olduğu ve Türkiye’nin desteklediği adayın seçimlerden zaferle ayrılmasının Doğu Akdeniz’de hesapları bozduğu dile getirildi 

BBN Türk TV’de deneyimli gazeteci Defne Sarısoy’un moderatörlüğünde her perşembe akşamı canlı olarak ekranlara gelen “Siyaset Üstü” programı bu hafta yine ilgiyle takip edildi. Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav, Yazar Celal Kazdağlı ve Stratejist Talat Çetin oldu. İlk olarak Türkiye için de büyük önem ifade eden Kıbrıs seçimleri konuşulurken Prof. Dr. Oktav, “Seçmen, Mustafa Akıncı’nın demeçlerinden etkilendi ve ikinci turda iradesini Ersin Tatar’dan yana kullandı. Türkiye için de hayırlı bir sonuç oldu. Bazı tahminler Mustafa Akıncı’ya şans veriyordu ama sağduyu kazandı” dedi.

Kıbrıs’ta hesaplar bozuldu
“Bir yanda çözümü federasyonda arayanlar diğer yanda çözümü Türkiye’de arayanların mücadelesi oldu” diyen Yazar Celal Kazdağlı ise, “Sonuçta çözümü Türkiye ile birlikte arayanlar kazandı. Kıbrıs’ta masanın kurulma ihtimali çok düştü. Belki Türkiye’nin kurduğu ya da kurucuları arasında yer aldığı bir masa olursa yeni bir süreç başlayabilir”  diye konuştu.

Kıbrıs’ta hesaplar bozuldu
TÜRKİYE’NİN ELİ GÜÇLÜ KALDI
Stratejist Talat Çetin de, “Kıbrıs seçimlerini bir Türkçü, bir Türk taraftarı adayın kazanması Kıbrıs Türkü için de Türkiye Türkü için de dünya Türkleri için de hayırlı olmuştur. Bunca girdabın döndüğü Doğu Akdeniz’de ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin hızını kesmek için çıkartılan Güney Kafkasya saldırılarının olduğu ortamda Türkiye’nin desteklediği bir adayın kazanması çok önemli. Aksi takdirde Türkiye’nin eli zayıflar en azından morali bozulurdu. Bunu hazmedemeyen Yunanistan ve Yunanistan’ın sahibi Avrupa , ‘Türkiye seçimlere müdahale etti’ diyerek rahatsızlıklarını dile getirmektedir. Akıncı’yı konuşturan, ona destek veren ve neredeyse onu haklı çıkaran küresel güçler seçim sonuçlarından çok rahatsız oldu. Kıbrıs Türkü paraya pula, vaatlere bakmadan doğru yolu seçmiştir. Zaten siz karakterinizi ve pozisyonunun korudukça ekonomik olarak güçlenebilirsiniz. Başkalarının projeleriyle vaadiyle alacağınız geçici kazanç faydasızdır ve sizi bağımlı kılar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.