Kudüs’ten Müslümanlara çağrı var

Mescid-i Aksa’da İsrail zulmü sürerken, Filistinli Musa Hicazi, 2 milyar Müslümanın Kudüs’ü yalnız bıraktığını dile getirdi
Kudüs’ten Müslümanlara çağrı var

Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılar sürerken, dünyadan ve özellikle Türkiye’den tepkiler giderek büyüyor. Kudüs’te yaşayan, İsrail zulmüne karşı Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs'ü savunan Musa Hicazi, son bir haftada yaşananları tüm gerçekliğiyle anlattı. Kudüs’te durumun halen çok gergin olduğunu söyleyen Hicazi, İsrail zulmünün artarak devam ettiğine de dikkat çekti. Mescid-i Aksa’daki İsrail saldırısını anlatan Hicazi, “Gençlerin gözüne plastik mermi sıkıyorlar. Yaralılardan birçoğunun gözü nişan alındı. Burada üzerimize tomalarla kirli, pis kokan sular sıkılıyor. Son olarak roket saldırılarında 24 kişi şehit oldu” dedi. Hicazi, İsrail'in Kudüs'te uyguladığı baskıcı politikaların ve Filistin halkının ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimlerinin, Mescid-i Aksa'da ibadet eden cemaate yönelik gerçekleştirilen saldırılarla yeni ve son derece vahim bir boyut kazandığına dikkati çekti. İsrail'in Filistin topraklarında insanlık ve savaş suçu işlediği vurgulayan Hicazi, dünyanın bu işgal ve hukuksuzluğa göz yumdukça bu zulmün devam edeceğinin altını çizdi.

Kudüs’ten Müslümanlara çağrı var

ARAP LİDERLER ASLA FİLİSTİN’E SAHİP ÇIKMADI

Tüm dünyanın bu zulmü izlediğine değinen Hicazi, Filistinlilerin Arap liderlerinden kesinlikle beklentisi olmadığını dile getirdi. Türkiye’nin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerine değinen Hicazi, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a burada büyük bir sevgi var. Erdoğan, Arap liderlere seslenerek birlik olma çağrısı yapıyor. Ama Arap liderler zaten Filistin’i korumuyorlar. Burada Erdoğan, Muhammed Mursi ve Saddam Hüseyin haricinde hiçbir Arap lider Filistin’in yanında durmadı.  Sevgili Erdoğan, Arap liderler için boşa nefesini tüketmesin. Biz onların hain ve İsrail’e hizmet ettiklerini çok iyi biliyoruz. Şimdiye kadar Filistin için en küçük bir girişim yapmadılar, şimdi de yapmayacaklar. Bizim içimizi en çok acıtan ise, 2 milyar Müslüman aleminden hiçbir ses çıkmamasıdır. Kadim Kudüs tüm Müslümanların şehridir. Burayı sadece burada yaşayanlar mı savunacak. İsrail işgaline sadece burada yaşayanlar mı dur diyecek? Tüm dünyadaki Müslümanlar birleşip İsrail’e artık dur demeli. Biz Arap liderlerden hayır gelmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Arap Zirvesi için harcanan paralar Gazze’de yardıma muhtaç aileler için gönderilmeli.” şeklinde konuştu. Hicazi ayrıca, İsrail tarafından göz altına alınan Filistinlilerin isimlerinin Mısır, Suudi Arabistan ve Ürdün gibi ülkelere verildiğini bu isimlerin bu ülkelere girişinin yasaklandığı bilgisini de verdi.

Kudüs’ten Müslümanlara çağrı var

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.