Lisanslı depolar ile stok sorunu ortadan kalktı

Lisanslı Depoculuk ve Hububat Piyasaları Kongresi’nde sektördeki son durum masaya yatırılırken katılımcılar 2005 yılında hayata geçirilen lisanslı depoculuk sistemi ile Türkiye'nin hububat sektöründe güçlü bir stoğa sahip olduğunu ifade ettiler
Lisanslı depolar ile stok  sorunu ortadan kalktı

Hububat, un, makarna ve yem sektörünün temsilcileri Antalya’da düzenlenen ve sektör paydaşlarını bir araya getiren Lisanslı Depoculuk ve Hububat Piyasaları Kongresi’nde bir araya geldi. LİDAŞDER’in düzenlediği, 'Lisanslı Depoculuk ve Hububat Piyasaları Kongresi'nde tarımsal ürünlerin üretiminin sürdürülebilirliği açısından hayati öneme sahip olan lisanslı depoculuk ve yetkili sınıflandırıcılığın gelişmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla önemli görüşler ortaya kondu.

fji9yhuxeaq9vwl.jpg

Kongre hakkında değerlendirmede bulunan LİDAŞDER Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Genç, "Üyelerimiz ve sektör paydaşlarımız arasındaki etkileşim ve tecrübe paylaşımının artırılması, güncel koşulların masaya yatırılması, mevcut ve yeni piyasalar için ticari ilişkilerin güçlendirilmesi, sektörümüzün içinde bulunduğu koşulların değerlendirilmesi, mevcut sorunlara çözüme kavuşturulması ve sektörümüzün daha geliştirilmesine yönelik çalışmaların yapılabilmesi amacıyla, seçkin panelistler ile birlikte oldukça faydalı bir kongreye imza attık. Tüm sektör paydaşlarının yanı sıra silo, laboratuvar, otomasyon vb. firmalar için sergi alanlarının da yer alacağı ve sektördeki en önemli etkinliklerden birinin olan kongremize katılan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

fjxoke5waaez6lg.jpg

LİDAŞDER SEKTÖRÜN GELİŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYOR

Tarım Ürünleri Lisanslı Depo ve Yetkili Sınıflandırıcı Şirketleri Derneği (LİDAŞDER) hakkında da bilgi veren Genç, "Derneğimiz, lisanslı depoculuk ve yetkili sınıflandırıcılık faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak, uygulamaları ile ilgili karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik çalışmak, üyelerimiz arasındaki dayanışmayı sağlamak, hak ve çıkarlarını korumak amacıyla 2014 yılında kurulmuştur. Derneğimizin ana vizyonu, tarımsal ürünlerin üretiminin sürdürülebilirliği açısından hayati öneme sahip olan lisanslı depoculuk sisteminin gelişmesi ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlamaktır. Bu noktadan hareketle tüm paydaşlar ile sürekli etkileşim içinde bulunan LİDAŞDER, üyelerine ve sektör paydaşlarına en yüksek faydayı sağlamayı hedeflemektedir" diye konuştu.

fjxokewxkaaulkf.jpg

İYİ Kİ BU YASAL DÜZENLEME YAPILMIŞ

Lisanslı depoculukta mevcut sorunlar ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı kongrede Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı ile TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal da birer konuşma yaptı. Bakan Yardımcısı Yumaklı, Türkiye’nin lisanslı depoculuğu uygulamaya başladığı andan itibaren hızlı bir ilerleme kaydettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “2005 yılında üreticiyi korumak, arz-talep dengesine katkıda bulunmada katkı sunan bu yasal düzenleme iyi ki yapılmış. Lisanslı depoculuk ürün ticaretinin güvenli bir şekilde yapılması açısından çok önemli. Bu konuda özellikle 2011’den sonra büyük bir gelişme kat ettik. Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının bu konuya çok önem vermesi, yetkililerimizin bu sektörün önünü açıcı uygulamaların çok büyük önemi var.”

TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal da 2022 yılının ürün rekoltesi ve verimi açısından çok bereketli bir yıl olduğunu belirtirken, lisanslı depolar sayesinde güçlü bir stok oluşturulduğuna değindi. Güldal, hububat alımlarında lisanslı depoların olmasının özellikle bu yıl büyük kolaylık sağladığını vurguladı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.