Özteke: Yeni duruma adapte olmalıyız

Özteke: Yeni duruma adapte olmalıyız

BBN Türk TV’de Fahrettin Damga ile gündemi değerlendiren deneyimli gazeteci Uğur Özteke, erken seçim ve ekonomi üzerine yaptığı değerlendirmede “Bugüne kadar verileni aldık, artık aldıklarımızı verme zamanı geldi. Seçime kadar bu böyle gidecek. Hepimiz yeni duruma adapte olmalıyız” dedi

BBN Türk TV’de “Son Durum” programında günün öne çıkan başlıklarını değerlendiren BBN Medya Grup Başkanı Uğur Özteke ve BBN Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Fahrettin Damga ilk olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “seçimler planlanıldığı gibi 2023’ün haziran ayında yapılacak” açıklamalarını değerlendirdi.

AYAĞIMIZI YORGANA GÖRE UZATALIM

BBN Medya Grubu Başkanı Uğur Özteke, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, defalarca seçimlerin zamanında yapılacağını ifade ediyor. Israrla erken seçim yok diyor. Ancak biz de tartışmaların önü arkası kesilmiyor. Bu açıklamaların üzerine bile erken seçim söylemleri devam edecek. Erken seçim talebinin elle tutulur bir tarafı da yok, tüm argümanlar ekonomi üzerine kullanılıyor. Ekonominin durumu ortada. Bugüne kadar hep verilenleri aldık. Şimdi aldıklarımızı verme zamanı.  Herkesin buna adapte olması gerekir. Seçime kadar da bu böyle devam edecek. Kredi veriliyor diye aile boyu tatil için 36 ay tatil kredisi kullandıysak bunun ödemesini de yapacağız. Biz ev sahibi olurken bile azgınlaştık.  Anadolu şehirlerinde yeni evlenmiş çift bile kredi ile 4+1 evin peşinde koşuyorsa bu haddini bilmemektir hatta azgınlıktır.  Herkesin evi olsun ama ayağımızı yorgana göre uzatmayı bilmeliyiz” dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAMALI

Programda yine Erdoğan’ın, “En kısa sürede yüz yüze eğitimi başlatmayı hedefliyoruz. Uzaktan eğitim tecrübesi önemli ama örgün eğitimin yerini tutamayacağı açıktır” sözleri de değerlendirilirken, “Bu tespit çok önemli. Mutlak suretle ve ivedilikle eğitimdeki diğer kademelerde de yüz yüze eğitime geçilmeli. Online eğitim hem katılım hem de verimlilik açısından yetersiz” ifadeleri kullanıldı. 

AKLIN YOLU BİRDİR

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde “Gıda Bilim Kurulu” kurulması amacıyla hazırlanan ve sansür endişesi yaşatan “gıda güvenirliğine ilişkin haberlere yasak” düzenlemesinde geri adım atılmasını değerlendiren BBN Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Fahrettin Damga, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla bu madde torba yasadan çıkarıldı. Ancak burada düşünülmesi gereken Cumhurbaşkanı görene kadar, diyene kadar neden kimse pozisyon alamıyor? İş oraya gelene kadar kimsenin aklına gelmiyor mu? Üstelik meclis tatile girmeden önce bu madde problemli diye geri çekilmişti. Aynı madde aynı şekilde niye sunuluyor? Aklın yolu birdir, görünen köy kılavuz istemez. Bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan döneceği aşikardı. Madde yasalaşsa gıdanın güvenirliğiyle ilgili haber yapılamayacaktı. Kurulacak Gıda Bilim Kurulu dışında kimse konuşamayacak, konuşana ceza gelecekti” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.