PKK'ya bir darbe de emniyetten! Para trafiği deşifre oldu

Pkk'nın Para trafiği deşifre oldu
PKK'ya bir darbe de emniyetten! Para trafiği deşifre oldu

PKK/KCK silahlı terör örgütünün finans kaynaklarının kurutulmasına ve örgütün ekonomik/mali alan yapılanmasında görev alan üst düzey örgüt mensuplarının ve para hareketlerinin deşifresine yönelik istihbarı çalışmalar neticesinde; Örgütün finans kaynakları, yöntemleri, kurye ve haberleşme trafikleri, belediyelerde yaptıkları usulsüzlüklerle temin edilen yüklü miktarda paranın örgüte aktarımına ilişkin deliller, tespitler ve beyanlar ışığında, Ankara Emniyet Müdürlüğünce, Başsavcılık ile koordineli soruşturma başlatılmıştı.

PKK'YA BİR DARBE DE EMNİYETTEN

Yaklaşık bir yıl süren ön hazırlık ve teknik analiz çalışmaları sonrasında Ankara merkezli olarak 13 ilde terör örgütü içerisinde kırsal alanda sorumlu düzeyde silahlı olarak faaliyet yürüten 91 şüpheliye yönelik olarak eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında ikametleri ve araçlarında detaylı aramalar gerçekleştirildi. Ekonomik-mali alan yapılanması içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü anlaşılan bir kısım şüphelilerin yurt dışına kaçtığı tespit edilirken 48 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

KIRSALDA ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLARI ÇIKTI

Güvenlik güçlerinin adreslerinde yaptığı aramalarda; silahlı faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarına ait fotoğraflar, terör örgütünü simgeleyen paçavralar ile bir kısım şüphelinin geçmiş yıllarda kırsal alanda silahlı faaliyet yürüttüklerine dair fotoğraflar ele geçirildi. Ayrıca 250 bin dolar, 1 kalaşnikof, 1 hücum yeleği, 3 tabanca, 3 yivsiz av tüfeği, çok sayıda çeşitli ebat ve çaplarda kullanılmaya hazır çok sayıda mermi ve şarjör ele geçirildi. Şüphelilere ait çok sayıda içeriğinde örgütsel veri bulunan dijital materyal, hard diskler, flaş bellekler, uyuşturucu madde, çok sayıda çek-senet, belge ve örgüt faaliyetleri kapsamında yapılan para dağıtımı ve toplanmasına ait listeler ile şüphelilere ait el yazısı notlar el konuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.