Prof. Dr. Şahin: Tam kapanma çözüm değil

Selçuk Üniversitesinin eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin gündemdeki “Tam kapanma” tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sosyal medya üzerinden konuya dahil olan Şahin, “Tam kapanma uygun ve kesin bir çözüm olmaz” dedi.
Prof. Dr. Şahin: Tam kapanma çözüm değil

 Süreçleri kontrollü olarak yürütmekte yarar olduğunun altını çizen Şahin, “Tam kapanmada toplumu geçici olarak virüsten koruyabiliriz. Ancak serbest döneme geçildiğinde salgın tekrar zirveye çıkacaktır. Pandemiyle mücadelede 3 temel yol var;

1-Aşı

2-Etkin bir ilaç

3-Toplumda doğal yolla virüse karşı direnç gelişmesidir.

Bu üç yöntem aynı anda uygulanmalıdır. Önceden de ifade ettiğim gibi; toplumu tanem izole ettiğimizde virüs ülkemizi terk etmeyecek.  Bu nedenle çok yönlü olumsuz etkisi olacak tam kapanma uygulamalarına karar verilirken dikkatli olmak lazım. Olumsuz etkiler en çok ekonomide ve psiko-sosyal alanlarda ortaya çıkmaktadır. Bu iki alandaki olumsuzluklar toplum düzenini bozmaktadır. Yürütülecek mücadele virüse karşı verilecek biyolojik mücadele ile birlikte sosyolojik ve ekonomik mücadele süreçlerini de eş zamanlı olarak içermelidir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.