Sokağa Çıkma Kısıtlamasında çalışacak sanayiciler nasıl izin alacak?

Sokağa Çıkma Kısıtlamasında çalışacak sanayiciler nasıl izin alacak?

Daha önceki sokağa çıkma kısıtlamaları süresince izin için başvuran ve genelgede istisna kapsamında olmayan işletmelerin yeniden başvuru yapması gerekiyor

1-2-3 Mayıs tarihlerinde uygulanacak Sokağa Çıkma Sınırlaması süresince çalışacak firmalar için uyarı geldi. Sanayicilere yönelik uyarıda “İçişleri Bakanlığı Genelgesinde ve Konya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarında “Açık Olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlar” içerisinde zikredilen veya “İstisna Kapsamında Olan Kişiler” başlığı altında sıralanan kurum, kuruluş, firma ve kişilerin izin almasına ihtiyaç yoktur.

Daha önceki sokağa çıkma kısıtlamaları süresince izin için başvuran ve genelgede istisna kapsamında olmayan işletmelerimizin de yeniden başvuru yapması gerekmektedir. Genelgedeki madde gereği izne ihtiyaç duymayan firmalar veya kişiler; gerekli belgeleri yanlarında bulundurmak kaydı ile çalışmaya devam edeceklerdir. Belgelerin birer örneği işyerinde ve ilgili çalışanlarda imzalı ve kaşeli hali ile bulunacak, gerektiğinde geçerli kimlik belgesi ile birlikte emniyet görevlilerine ibraz edilecektir. Genelgedeki ilgili madde kapsamına girdiklerine dair belgeler (Faaliyet Belgesi, Oda Kayıt Sureti, Üretim İzni vb.)
“Daha önceden sözleşmeye/taahhüde bağlanmış ve belirlenen süre içerisinde yetiştirilmesi gereken ihracata konu; mal, malzeme, ürün, araç-gereç üreten iş yerleri ve tesisler” maddesinden dolayı faaliyetine devam edecek üyelerimiz için ihracata konu tevsik edici evrakları (Proforma Fatura, Müşteri Onayı vb.)
Çalışacak personelin işyerinde kayıtlı olduğuna belge (SGK Dökümü, İşe Giriş Bildirgesi, Personel Kimlik Kartı, Görevlendirme Yazısı vb.)
1-3 Mayıs 2020 hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması esnasında ekonominin zarar görmemesi, üretimin durmaması için çalışması gereken işletmelerin link (http://bit.ly/KonyaSanayi) üzerinden çalışma izni başvurusunda bulunması gerekmektedir. Başvuru esnasında istenilen bilgilerin eksiksiz ve doğru olması büyük önem taşımaktadır. Başvuru sonrası sadece olumlu olanlara SMS veya e-posta yolu ile dönüş yapılacağından iletişim bilgileri doğru ve eksiksiz girilmelidir. Konya Valiliğimiz tarafından çalışmasına onay verilen, SMS veya e-posta ile dönüş yapılan firmalar ve personelleri yukarıda zikredilen belgelerin yanlarında bulunması şartıyla çalışmaya devam edebileceklerdir.” İfadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.