Tehlikeli göç!

Uzmanlar, son iki günde yaşanan kapanma göçünün çok tehlikeli olduğunu belirterek, "Bu hareketlenmeyle beraber büyükşehirlerdeki vakaların diğer illere yayılmasını göreceğiz" uyarısını yapıyor
Tehlikeli göç!

17 günlük tam kapanma öncesi başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerden tatil beldelerine ve Anadolu’nun dört bir yanına yoğun bir göç yaşandı. Tam kapanma sürecini tatile veya köylere giderek değerlendirmek isteyen vatandaşlar gün boyu yollarda büyük bir yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Özellikle İstanbul’dan kaçış sosyal medyada “kavimler göçü” olarak adlandırıldı.

TOPLUMCA YANLIŞ ANLADIK

Uzmanlar ise bu göçü oldukça tehlikeli olarak yorumladı.  Öğretim Üyesi  Dr. Ahmet İnal, bu durumunn çok tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, "Herkesin mümkün mertebe bulunduğu yerde kalıp, bu hareketlenmeyi yapmadan kapanmaya girmemiz lazım ki 17 gün sonra bu vaka sayıları düşsün, aslında amaç bu. Maalesef toplum olarak biz bunu galiba yanlış anladık” dedi.

HAREKETLİLİĞİ AZALTIN

“Şu anda bu hareketlenmeyle beraber büyükşehirlerdeki vakaların diğer illere yayılmasını göreceğiz” diyen İnal, “Belki de bu 17 gün sonunda vaka sayılarını istediğimiz kadar da düşüremeyebiliriz. Maalesef bunu öngörmek zor değil” diye konuştu. Uzmanlar süreç içerisinde market alışverişi bahanesiyle hareketliliğin de en aza indirilmesi tavsiyesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.