Tüm Türkiye gözünü kabine toplantısına çevirdi, Karar Zamanı

​​​​​​​Koronavirüsle mücadelede yerinde karar dönemi başlıyor. Gözler bugün yapılacak kabine toplantısına çevrildi. İl il normalleşme kararları o toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak
Tüm Türkiye gözünü kabine toplantısına çevirdi, Karar Zamanı

SORULAR CEVAP BULACAK

Tüm Türkiye gözünü kulağını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün kabine toplantısı sonrası yapacağı açıklamalara çevirdi.  “Sokağa çıkma kısıtlamaları kalacak mı, Restoranlar açılacak mı, Türkiye'nin il il normalleşmesi nasıl olacak?” gibi sorular Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak kabine toplantısında yanıt bulacak.

RİSKE GÖRE ESNEME OLACAK

Bilim Kurulu’nun belirlediği kriterler çerçevesinde “düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli” olmak üzere kategorize edilen illerde, salgının seyrine göre kaldırılacak kısıtlamalar ya da uygulanacak ek tedbirler netleşecek. Tabloda, düşük riskli iller mavi, orta riskli iller sarı, yüksek riskli iller turuncu ve çok yüksek riskli iller kırmızı ile gösterilecek.

Tüm Türkiye gözünü kabine toplantısına çevirdi, Karar Zamanı

KISITLAMALAR BİTİYOR MU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, farklı iş kollarının faaliyet serbestliği konusunda Bilim Kurulunun çalışmasını ve salgınla alakalı illerde son durumu istatistiki verilerle kabine toplantısında anlatacak. 65 yaş üstü de merakla, sokak kısıtlaması esnetilecek mi diye bekliyor. Bakan Koca, aşının ilk doz vurulduktan 42 gün sonra etkili olduğunu hatırlatmıştı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM 2 MART’TA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 Mart'ta eğitim öğretime geçişi planlanan tüm okullarda yüz yüze eğitim ve sınavlara, illerin salgın koşullarına göre 2 Mart'ta başlanacağını açıkladı. Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan "İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası"nın güncellenme takvimi, aşılama ve hastanelerdeki durum illere göre yerinden karar uygulamalarında en önemli karar unsuru olacak.

KONYA KIRMIZI RENKTE

Bakanlığın açıkladığı verilere göre, 100 bin nüfusa düşen haftalık vaka sayısı 35’in altında kalan orta ve düşük risk grubundaki 30 il ve bu illerde yaşayan yaklaşık 24 milyon nüfus, normalleşmeye en yakın konumda. Günlük 300’ü aşkın vaka sayısı ile normalden 3 kat daha yoğun vakası olan Konya için şimdilik “kırmızı ışık” yanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.