Türkiye Sohbetleri Konya programı yapıldı

Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye Yüzyılı Vizyonu kapsamında düzenlenen Türkiye Sohbetleri devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye Sohbetleri Konya toplantısı yapıldı.
Türkiye Sohbetleri Konya programı yapıldı


Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında "Türkiye Sohbetleri" toplantısı Konya'da gerçekleştirildi. Konya Valiliği ve Sivil Dayanışma Platformunca düzenlenen programa Vali Vahdettin Özkan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan katıldı.
Cumhurbaşkanı başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu Türkiye Yüzyılın, Osmanlı İmparatorluğunu parçalanmasıyla Türkiye’nin küçük bir alana hapsettiklerini söyledi. Bugün de dört bir taraftan saldırıların devam ettiğini söyleyen Türkmenoğlu, "Türkiye’nin milli birlik beraberliğine müdahale etmek için saldırılar devam ediyor. Dünya iki kutuplu evreye çevrildi. Türkiye Ukrayna savaşında barış için girişimlerde bulundu. Barıştan yana olmaya gayret ediyoruz. Türkiye’nin Yüzyılında dünyada basın en önemli seçim diye başlıklar atıyor. Vatandaşlarımızın sandık başına gitmesi de oldukça yoğun oluyor. Seçimler demokratik yapılıyor. Dünya basını da buna dünyanın en önemli seçimi diyor. Çünkü başkaları gelse Türkiye’nin kendilerini yönetmesini istiyorlar. Onların aksine Türkiye de istikrar sürerse onların işine gelmeyecek. Gerçekten Türkiye’nin Yüzyılı’nda istikbal ve istiklal mücadelemizi konuşmak üzücü. Biz Yüzyılın da bile saygın, rol belirleyen bir ülke mi olacağız onu belirleyeceğiz. Türkiye üretimde de çok iyi duruma geldi. Konya’nın durumu bu konuda çok iyi. Her alanda üretim devam edecek. Aynı zamanda destekler de sürecek. Buradaki mücadele Türkiye’nin boynunun asla eğilmemesidir . AK Partiden ayrılan eski bakanlardan Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarısını hazmedemedi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.