Yine aynı oyun!

Konya’da yaklaşık 2 hafta önce Kürt kökenli aynı aileden 7 kişinin öldürülmesi sonrası özellikle sosyal medyada Türk-Kürt meselesini gündeme getirerek ülkeyi karıştırmak isteyenler, bu kez Ankara’da 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın iki gurup arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesi fırsat bildi.
Yine aynı oyun!

Konya’da yaklaşık 2 hafta önce Kürt kökenli aynı aileden 7 kişinin öldürülmesi sonrası özellikle sosyal medyada Türk-Kürt meselesini gündeme getirerek ülkeyi karıştırmak isteyenler, bu kez Ankara’da 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın iki gurup arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesi fırsat bildi. Olay sonrası Suriyeli mülteciler hedef alınırken mahallede toplanan yüzlerce kişi Suriyelilerin ev ve iş yerlerini taşladı

BEKLENTİLERİ BOŞA ÇIKTI

Türkiye’yi karıştırmak isteyen bazı kesimler son zamanlarda yaşanan adli olayları özellikle sosyal medyada provoke ederek toplumu etnik olarak ayrıştırarak ülkeyi karıştırmak istiyor. Yaklaşık 2 hafta önce Konya’da 7 kişinin ölümü ile sonuçlanan katliam Türk-Kürt çatışması olarak topluma lanse edilmek istenirken, devletin üst kademesinden yapılan açıklamalar ve sağduyulu hareket edilmesi ile ülkede çatışma çıkartmak isteyenlerin beklentisini boş çıkardı.

ANKARADA’DA ALEVLENDİ

Ankara’nın Altındağ ilçesinde de 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın parkta iki gurup arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesinin ardından tansiyon yükseldi. Konya’nın ardından bu kez Ankara’da Suriyeli mülteciler hedef alınırken mahallede toplanan yüzlerce kişi Suriyelilerin ev ve iş yerlerini taşladı. Olayların büyümesi üzerine mahalleye çevik kuvvet polislerin sevk edildi ve yatıştırıldı. Ancak hala mülteciler meselesini gündeme getirerek sosyal medya provokasyon yapanlar olduğu gözlendi.

 

SUÇ BİREYSELDİR

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Bu çok üzücü hadise üzerinden bazı provokasyonlar tertip edilmeye çalışılıyor. Bu provokasyonların hedefi ülkemize ve insanımıza zarar vermektir. Suç bireyseldir. Suçlular adalet önünde hesap verecek ve hak ettikleri cezayı alacaklardır. Sığınmacı düşmanlığı yapan provokatörler ile sığınmacı kılığındaki provokatörler aynı şeyi hedefliyorlar. Hepsi aynı madalyonun iki yüzüdür. Ülkemize ve insanımıza zarar vermek istiyorlar" dedi.

 

BİRLİĞİMİZİ BOZMAYALIM

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da Ankara’da yaşanan olayı değerlendirirken, ‘’Olayla ilgili hukuki süreç başlamıştır. Saldırgan hak ettiği cezayı alacaktır. Olaylar üzerinden birliğimizi hedef alan hiçbir provokasyona fırsat vermeyelim, sağ duyulu olalım. Provokasyonlarla masum çocuklara saldırmak vicdana sığmaz. Bir kişinin işlediği suç başka insanlara mal edilemez. Suçlu kim olursa olsun gereken cezayı alacaktır. Birliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat verilmemeli.’’ İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.