Zor günler

Türkiye 17 günlük tam kapanmaya hazırlanırken, vaka sayılarının azaltılması için kaçınılmaz hale gelen bu kısıtlama özellikle esnafları kara kara düşündürüyor
Zor günler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı tedbirler çerçevesinde ülke genelinde 29 Nisan Perşembe saat 19.00'dan itibaren 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar tam kapanma dönemine geçilecek. 17 günlük kapanma döneminde tedbirler de her zamankinden fazla olacak. Hareketetliliğin en aza indirilmsiyle birlikte vaka sayılarının ciddi oranda azaltılması hedefleniyor.

KARA KARA DÜŞÜNÜYORLAR

17 gün sürecek tam kapanma özellikle esnafları kara kara düşündürüyor. İşlerde her bayram öncesi yaşanan artış nedeniyle mal tedariklerini gerçekleştirip heyecanla bayram pazarını bekleyen esnaflarla ile birlikte günlerce kepenk kaldıramayacak kesim ve gündelikçiler “devletimizin aldığı karara saygımız var ama bizim için sürecek çok zor geçecek” açıklamasını yapıyor.

ESNAF DESTEK İSTİYOR

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 12 maddelik yeni talep listesi sundu. Listede Esnaf ve sanatkârlarımızın gelir vergisi, stopaj vb. gibi tüm vergilerden muaf olması, elektrik, su, doğal gaz gibi enerji girdilerinin geçici olarak devlet tarafından finanse edilmesi ve tüm meslek dallarında sıkıntı yaşayan esnaf ve sanatkârlarımız ile yanlarında çalışanlara ekonomik destek verilmesi gibi maddeler yer alıyor.

DESTEKLER SÜRECEK

Öte yandan esnafa salgın döneminde verilen söz konusu destekler tam kapanma döneminde de devam edecek. Bu kapsamda, lokanta, restoran, kafe, kıraathane ve spor salonu gibi birçok alanda 1500 lira sigorta prim desteği mayıs sonuna kadar devam edecek. Gelir kaybı desteği, kira desteği ve ciro kaybı desteğinde başvuru süreçleri de sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.