Yayınlanma:
Günün Tarifi: İnegöl Köfte
İnegöl Köfte
Eti karışık olarak orta kalınlıkta çekin. Ufalanmış ekmek içi, karbonat ve tuzu iyice yoğurun. Üzerini kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirin. Kıymayı yeniden çekip, rendelenmiş soğan ilave edin ve bir kez daha iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil verin. Buzdolabında 3 saat dinlendirip, ızgarada pişirin. Sıcak servis yapın. Köfte harcını hazırlarken ekmek içi yerine bir buçuk su bardağı galeta unu da sofra kullanabilirsiniz.
MALZEMELER
-700 gram dana but veya kol eti
-300 gram dana döş
-200 gram kuzu but (kol da olabilir)
-Yarım ekmek içi, 2 adet soğan
-Birer tatlı kaşığı karbonat ve tuz
3.sayfa
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.