KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9157 %0,77
47,9224 %1,05
4.383,41 % 0,12
Ara
BBN Haber Konya Haber Buğday 9 TL, Konya'da ekmek 9 TL! Fiyatlar sitem ettiriyor

Buğday 9 TL, Konya'da ekmek 9 TL! Fiyatlar sitem ettiriyor

Konya'da ekmek fiyatları 9 liradan satılıyor. Konu ile ilgili konuşan Unlu Mamulleri temsilcisi ekmek israfının ve ekmek fiyatlarının neden olduğu haksız rekabetin öncelikli sorunları olduğunu belirtti.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'da ekmek fiyatlarının yüksek olmasının nedeni belli oldu. Konya Sanayi Odası’nın Eylül Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Memiş Kütükcü’nün başkanlığında yapılan toplantıda, KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Zahid Çatlı, Oda’nın aylık faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Meclis toplantısında ayrıca KSO 3. ve 4. Meslek Komitesi Başkanları da birer sunum gerçekleştirerek, yaptıkları çalışmalar ve sektörleri hakkında bilgi verdi.

EKMEĞİ İŞÇİLİK Mİ VURUYOR?

İlk olarak sunumunu gerçekleştiren Konya Sanayi Odası’nın Un-Unlu Mamuller ve Ekmek Üretim Sanayini temsil eden 3. Meslek Komitesi’nin Başkanı Osman Doğan, sağlıklı ve doğal beslenme bilinciyle beslenme kalitesini artırmayı amaçladıklarını söyledi. Fırıncılık sektörünün öncelikli sorunları hakkında bilgi veren Doğan, işletmelerin küçük olması ve teknoloji kullanımının yetersiz olmasının, ekmek israfının ve ekmek fiyatlarının neden olduğu haksız rekabetin öncelikli sorunları olduğunu belirtti. Doğan, şöyle devam etti: “İşçilik maliyetlerinin yüksek olması, kalifiye eleman ihtiyacı, üretim aşamalarındaki gramaj konuları, enerji ve kira maliyetleri sektörümüzün önde gelen sorunları arasında yer alıyor. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de ekmek ve unlu mamuller sektöründe çalışan kişilerin mutlaka sektörle ilgili eğitim alma zorunluluğu getirilmeli, yine meslek liselerinde sektörümüzle ilgili bölümler açılarak öğrencilerin burayı tercih etmesi teşvik edilmeli.”

BİR KİLO BUĞDAYDAN 3 EKMEK ÇIKIYOR

Konuyla ilgili BBN Haber'e konuşan üreticiler, "Biz hesapladık, bir kilo buğdaydan 3 adet ekmek çıkıyor. Düz hesap olarak bakalım. Ortalama 330 gram desek tam anlamı ile 3 ekmek yapıyor. Buğdayı biz 9 liradan zar zor sattık. Tek ekmeği 9 liradan alıyoruz. Tek ekmeği maliyete çıkalım, diğer ekmeği işçi ve diğer masraflara çıkalım. Kalan 3'üncü ekmeği kim yiyor? Bu fiyatlar neden bu kadar çok anlamıyoruz. Zaten çiftçi istediğini bulamadı" şeklinde görüş belirttiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *