Pırasaları temizleyip verev doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp, küp doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine eti ekleyin ve suyunu salıp çekene dek kavurun. Pırasayı tencereye ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun. Salçaları biraz su ile açtıktan sonra tencereye ilave edin. Tuz ve kişniş ekleyin. Bir-iki dakika kavurup malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak et ve pırasa yumuşayana dek (gerekirse su ilave ederek) pişirin.
MALZEMELER
-1 kg pırasa
-500 gram kuşbaşı kuzu eti
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 adet soğan
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1 çorba kaşığı biber salçası
-Bir tutam toz kişniş
-Yeteri kadar su, tuz

Okunma Süresi: 1 dk
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *