KONYA HABER
Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3526 %0,37
49,0772 %0,57
4.903,98 % 0,23
Ara
BBN Haber Konya Haber Günün Tarifi: Supangle

Günün Tarifi: Supangle

Günün Tarifi: Supangle

Okunma Süresi: 1 dk

Süt, un ve nişastayı tencereye alıp topak kalmayana dek iyice çırpın. Kakao, tozşeker ve vanilyayı ekleyip kısık ateşte koyu bir kıvama gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Karışım göz göz olunca çikolatayı katın ve ocağın altını kapatıp, kendi sıcaklığında erimesini sağlayın. Tereyağını ilave edin ve spatula yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru 5 dakika karıştırarak karışıma yedirin. Supangleyi kup ya da kaselere paylaştırın ve hava kabarcıklarının gitmesi için kupları birkaç kez zemine hafifçe vurun. Oda sıcaklığında ılıtın ve soğuması için buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerini antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
-1 paket (80 gramlık) bitterçikolata
-5 su bardağı süt
-2 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı buğday nişastası
-4 çorba kaşığı kakao
-1 su bardağı tozşeker
-1 paket vanilya
-1 çorba kaşığı tereyağı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *