KONYA HABER
Konya
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9482 %0,71
47,9482 %0,80
4.381,51 % -0,04
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya etliekmeği sahipsiz değil. 1 Ocak itibari ile denetimler başlıyor

Konya etliekmeği sahipsiz değil. 1 Ocak itibari ile denetimler başlıyor

Konya'nın eşsiz lezzeti etliekmek için Lokantacılar Esnaf Odası harekete geçti. 1 Ocak itibari ile denetimler başlıyor.

KAYNAK: Mustafa Kaya
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'da etliekmek denetimleri başlıyor. Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, "Etliekmek marka tescili Konya Lokantacılar Odasına aittir. Konya dışındaki tartışmalar yersiz Konya etliekmeği sahipsiz değildir" dedi.

whatsapp-image-2024-12-24-at-11-20-09.jpeg

1 OCAK'TA KONYA'DA ETLİEKMEK DENETİMİ BAŞLIYOR

Başkan Karamercan, "Bazı restoranlarda Etliekmeğin gramaj ve içeriğinde değişiklik yapıldığı tağşiş yapıldığı görülmektedir. 1 Ocak itibariyle denetimler başlayacak. Vatandaşlarımızı bu noktada dikkatli olmaya davet ediyoruz. İşçi, kira, stopaj gibi giderler ortada. Bir dönercinin kirası 50-60 bin lira oldu. 1 Ocak itibariyle dava açacağız. Eksik gramaj ve hileli ürün satanları tek tek tespit ettik. Büyük restoran kiraları 200 bin. Yeme içme sektöründe maliyetler çok yüksek. Ucuz etin suyu kara olur. Lokantaya gidin önce lavaboya bakın, lavabo temizse o işyeri hijyen" ifadelerine yer verdi.

MERCİMEK ÇORBASI 60 LİRA, ETLİEKMEK NASIL 60 LİRA OLUR?
Başkan Karamercan, etliekmeğin marka tescili ve coğrafi işaret belgesi 2012'de alındığı belirterek, "Etliekmek Konya'nındır. Standartları belli 180 gr hamur, 100 gr et, 150 gr kadar iç olacak. 55-60 liralık fiyatlara etliekmeği satanların menüsünde neden bıçakarası yok? Neden sade kekikli yok? Çünkü onlarda hile yapamazsınız. Mercimek çorbasının 60 lira olduğu yerde etliekmek nasıl 60 olur? Devletten destek gelirse vergi ve stopaj desteği olur, kira ve diğer girdiler çok değişmezse etliekmekte özellikle hamur (15 TL) fiyatları ramazan ayı sonuna kadar değişmez" şeklinde görüş belirtti.

Yorumlar
İsmail 7 ay önce
Her pahalı olan şey kaliteli değildir ucuza da kaliteli şeyler olur yeter ki biz helall lokmadan ayrılmadan devam edelim
BEĞENME
0
CEVAPLA
t
tosun 7 ay önce
bolu lokantasında etliekmek ve ayran 250 tl bu da vicdana sığar mı başkan
BEĞENME
0
CEVAPLA
A
Anadolu Kartalı 7 ay önce
toptan alım yapılırsa bugün; kıyma, sebze, hamur; 350+30+15=395, yaklaşık 12 etliekmek, tanesi sadece malzeme maliyeti 32,92; yüzde yüze satsan 65,84 Lira eder, yalan kim, doğru kim
BEĞENME
0
CEVAPLA
E
Emekli müşteri 7 ay önce
Vatandaş bütçeye göre sipariş veriyor yani kent lokantaları 60 TL 4 çeşit verdiği gibi sende 60 ver sende az kazan serbes ticaret
BEĞENME
0
CEVAPLA
C
Celalettin Bacak 7 ay önce
250 TL tek etli ekmek de çok pahalı başkan. beraber karar alın 100 tl yapın hiç kimse hile yapmasın madem.
BEĞENME
0
CEVAPLA